Uutiset

Sysmän vanha S-market puretaan

Sysmän vanha S-market jäi tyhjilleen vuonna 2012. kun uusi market valmistui Särkilahdentielle. Kuva: Sami Lettojärvi

Osuuskauppa Hämeenmaa aloittaa Sysmän vanhan S-marketin purkamisen syyskuun aikana. Tavoitteena on, että rakennus on purettu ja tontti tasattu ennen talven tuloa.

– Sitä yritettiin vuosi saada kaupaksi, mutta ei siitä sitten mitään tullut, mikä on harmi sinänsä, sanoo Hämeenmaan kiinteistöjohtaja Ari Järvinen.

Hämeenmaa omistaa myös keskeisellä paikalla Sysmäntien varrella sijaitsevan marketin tontin isoine pysäköintialueineen. Sysmäläisiä luonnollisesti kiinnostaa, onko osuuskaupalla suunnitelmia tontin tulevasta käytöstä.

– Ei ole tällä hetkellä. Sitä nyt kartoitellaan, sanoo Järvinen.

Hämeenmaa kävi pitkään neuvotteluja paikallisten yrittäjien kanssa rakennuksen myynnistä, mutta yhteisymmärrystä ei syntynyt. Kahdelle mukana olleelle ostajalle 350 000 euron kauppa olisi käynyt liian raskaaksi.

– Hintapyyntö oli aika kova alueen hintatasoon nähden, eikä kauppoja syntynyt. Siihen oli tarvittu vielä kolmas toimija, ja sitä ei sitten löytynyt, kertoo Sysmän kunnanvaltuuston puheenjohtaja Veikko Kotolahti (kesk.).

Kotolahden mukaan Sysmän kunta toivoi loppuun asti myönteistä ratkaisua. Keskusteluissa oli alustavasti esillä sellainenkin vaihtoehto, että kunta olisi ostanut tontin ja vuokrannut siitä rakennuksen ostajille heidän tarvitsemansa osan.

Nyt marketista jää jäljelle vain tontti, jonka kunta toivoo täyttyvän.

– Olisi mukava, että sille tulisi jotain järkevää käyttöä. Se on kuitenkin meidän sisääntuloväylällä, voi sanoa, että yksi parhaita liikekiinteistötontteja, ja nyt siihen tulee tyhjä arpi, sanoo Kotolahti.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat