Uutiset

Joutsan eläinlääkäri vaihtuu – virkaan nimitettiin Nina Vilén

MTK on vaatinut jo pitkään Joutsan eläinlääkärin vaihtamista, tänään etujärjestön toive toteutuu.

Eläinlääkäri Nina Vilén siirtyy Joutsaan Uuraisilta. Hänellä on alalta 17 vuoden työkokemus. Kuva: Anna Onali-Ovaska

Joutsan uudeksi kunnaneläinlääkäriksi on valittu toivakkalainen Nina Vilén. Vilén aloittaa virassa tänään maanantaina 3. syyskuuta. Uusi eläinlääkäri valittiin Joutsaan pitkän prosessin jälkeen. Joutsan ja Luhangan MTK vaati eläinlääkärin vaihtamista viimeksi keväällä, koska karjatilalliset olivat menettäneet luottamuksensa tehtävää aiemmin hoitanutta Suvi Tuomiharjua kohtaan.

Tuomiharjun oli tarkoitus siirtyä syyskuun alusta hoitamaan virkaa Jyväskylän Palokassa, mutta asia ei mennyt suunnitellusti. Ympäristöterveyspäällikkö Kari Lampivuo kertoi keskiviikkona MTK:n järjestämässä tiedotustilaisuudessa Tuomiharjun irtisanoutuneen.

Yhden eläinlääkärin vaje

Joutsan ja Luhangan eläinlääkäri työskentelee Jyväskylän ympäristöterveydenhuollon alaisuudessa. Keski-Suomen alueella on virassa yhteensä kuusi eläinlääkäriä. Tuomiharjun irtisanoutuminen tarkoittaa, että alueella on nyt yhden eläinlääkärin vaje.

– Panemme viran auki välittömästi, mutta vakituinen eläinlääkäri saadaan alueelle aikaisintaan joulukuun alussa. Sijaisten saaminen on todella vaikeaa, joten vaje vaikuttaa eläinlääkäritoimintaan jonkin aikaa, totesi Kari Lampivuo keskiviikkona Lamminmäen tiloilla Joutsassa.

Lampivuo luonnehti syyskuun kolmea ensimmäistä viikkoa siirtymäajaksi. Sen jälkeen käytettävissä on aiemminkin sijaisuuksia alueella hoitanut Venla Kaleva, jolloin tilanne odotettavasti normalisoituu.

Lampivuo kertoo yrittäneensä saada sijaista jo syyskuun alusta, mutta se osoittautui mahdottomaksi.

– Voidaan puhua jo eläinlääkäripulasta, Lampivuo sanoi.

Hän olettaa, että vakituiseen virkaan saadaan kuitenkin päteviä hakijoita.

Syyskuun alun työjärjestelyt ovat vielä auki. Aluksi Nina Vilén työskentelee osan päivistä Joutsassa, osan Palokassa. Hänellä on edessään myös tavaroiden muutto Palokasta Joutsaan. Ilta-, yö- ja viikonloppupäivystyksen järjestäminen on niin ikään vielä kysymysmerkki.

Tärkein ohje on se, että eläinlääkäri Nina Vilénin tavoittaa Suvi Tuomiharjun entisestä numerosta, olipa hän Joutsassa tai Palokassa. Soittoaika on kello 8-9.30.

MTK on tyytyväinen ratkaisuun

Joutsan ja Luhangan MTK:n puheenjohtaja Jani Rantanen toivotti Vilénin lämpimästi tervetulleeksi.

– Tätä ratkaisua on odotettu. Joutsalaisilta ja luhankalaisilta tuottajilta toivon nyt sitä, että kunnallisia palveluja käytetään, Rantanen sanoi.

MTK:n keväällä tekemän kyselyn mukaan merkittävä osa alueen karjatilallisista käytti silloin joko toisen kunnan tai yksityistä eläinlääkäriä. Syynä tähän oli Suvi Tuomiharjua kohtaan koettu epäluottamus.

MTK toivoi Joutsaan eläinlääkäriä, joka on kiinnostunut erityisesti suureläinten hoidosta. Vilén ehti työskennellä ennen Joutsaan siirtymistään neljä vuotta Uuraisten kunnaneläinlääkärinä, jossa karjatiloilla käynnit tulivat tutuksi. Vapaa-ajallaan hän ratsastaa, joten hevoset ovat hänelle tuttuja. Vilén on valmistunut eläinlääkäriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2002. Hänellä on työkokemusta alalta kaikkiaan 17 vuotta, josta kahdeksan vuotta yksityiseltä puolelta.

Anna Onali-Ovaska
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat