Uutiset

Vanha puuvene sinetöi Messon päätöksen muuttaa Heinolaan

Tuoreen heinolalaisen mielestä tyytyväiset asukkaat ovat kaupungin paras käyntikortti.

Rantapuiston venelaiturissa kelluva 7,5-metrinen, uppoumarunkoinen puuvene oli iso tekijä siinä, että Linnea Messo päätyi viime syksynä muuttamaan Espoosta Heinolaan.

– Vanhempani muuttivat Heinolaan kolme vuotta sitten, mutta en tiennyt kaupungista mitään. Vuosi sitten ostin veneen, koska veneily merkitsee minulle rauhoittumista ja vapautta. Espoossa venepaikat olivat kalliita ja pian vertailin Heinolan ja Espoon asumis- ja harrastuskustannuksia, Messo kertoo.

Heinola päihitti pääkaupunkiseudun kaikessa ja marraskuussa Messo muutti 3,5-vuotiaan Erik-pojan kanssa Heinolaan. 29-vuotias nainen sai perustella päätöstään paljon kavereilleen, mutta ei ole katunut ratkaisuaan.

– Minua jännitti ennakkoon se, miten meidät otetaan täällä vastaan. Se oli kuitenkin täysin turhaa, koska joka paikassa vastaanotto on ollut lämmin enkä ole törmännyt hitaisiin ja sulkeutuneisiin hämäläisiin. Minulle on juteltu ystävällisesti niin kaupan kassajonossa kuin taloyhtiön parkkipaikallakin, Messo kehuu.

Kaupassa käyminen on helppoa

Ihanien ihmisten lisäksi Messoa on hämmästyttänyt uuden kotikaupungin loistavat palvelut ja arkielämän helppous. Hän hehkuttaa keskustan kivijalkaliikkeitä, joissa tunnetaan asiakaskunta ja saa loistavaa palvelua.

– Liikkeissä käyminen on niin helppoa ja tuttua, että tuntuu kuin kävisi ystävän luona kylässä. Heinolassa on erinomaiset kauneudenhoitopalvelut, kirjakauppa, elokuvateatteri, mahtava keskustan lähikauppa, ihania kahviloita ja ravintoloita. Tapahtumiakin on niin paljon, ettei kaikissa ehdi käymään, Messo naurahtaa.

Keskustassa asuva Messo iloitsee siitä, että pystyy hakemaan lapsensa päiväkodista ja kulkemaan harrastuksiin polkupyörällä. Asumiskustannuksissa ero pääkaupunkiseutuun on huikea ja harrastuksiakin saa Heinolassa kaksi samalla summalla kuin Espoossa yhden. Heinola ei ole tuoreen asukkaan silmissä vain viehättävä kesäkaupunki, sillä ulkoilumahdollisuuksia ja laavuja voi hyödyntää ympäri vuoden.

– Olen mainostanut Heinolan hienouksia täällä pitempään asuville, koska kaupunkia pitäisi arvostaa enemmän. Lähelle on usein vaikea nähdä. Minusta heinolalaiset ovat kaupungin parhaita käyntikortteja. Eivät helsinkiläisetkään väheksy kotikaupunkiaan muille. Positiivisten ihmisten Heinola on upea Facebook-ryhmä, Messo sanoo

Sopii muillekin kuin eläkeläisille

Ainoa totuttelua vaatinut asia oli Messolle se, että suurin osa keskustan palveluista sulkee ovensa aikaisin. Siihenkin on jo oppinut eikä nuori nainen kaipaa enempää iltamenoja.

– Silti Heinola on mielestäni hyvä paikka muillekin kuin eläkeläisille. Lapsiperheiden palvelut ovat joustavia ja laadukkaita. Niitä pitäisi mainostaa.

Etä-töitä aluksi tehnyt Messo on löysi jo töitäkin on aloittanut kiinteistönvälitystyön. Vaikka työ on kiireistä, hän kokee arjessaan vähemmän stressiä eikä aika kulu työmatkoihin tai kauppakeskuksessa pyörimiseen.

Vene yhdisti

Helmiksi kutsumalleen puuveneelle Messo on kiitollinen. Sen avulla hän on tutustunut moniin heinolalaisiin, jotka ovat kannustaneet ja auttaneet häntä veneen kunnostamisessa.

– En ollut koskaan hionut tai lakannut venettä, mutta sain kaikkeen apua. Sain ensimmäiset heinolalaiset ystävät Helmin avulla.

Vuonna 1974 valmistuneen veneen kiireettömässä kyydissä äiti ja poika ovat tutustuneet lähiympäristön maisemiin vesiltä käsin. Kaksikko nauttii veneilystä syksylläkin ja suunnitteilla on vielä yön yli reissuja.

Chiméne Bavard
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat