Uutiset

Uusien perhepäivähoitajien rekrytointi vaikeaa

Hoitajien määrä laskussa kaikissa Itä-Hämeen kunnissa.

Perhepäivähoitajien määrät ovat pieniä kaikissa Itä-Hämeen kunnissa. Heinolassa on kymmenen kotona työskentelevää perhepäivähoitajaa, vaikka kaksi uutta on palkattu hiljattain.

– Eläköityvien määrä on niin suuri, että kokonaismäärä on laskeva. Uusien rekrytointi on jatkossakin haaste, va. varhaiskasvatusjohtaja Päivi Salminen arvioi.

Hartolassa on enää kaksi kotona toimivaa perhepäivähoitajaa, jotka ovat olleet alalla kymmeniä vuosia. Kuningaskunnassakaan alalle ei ole ollut tunkua. Varhaiskasvatuksen esimies keksii sille monta syytä.

– Yhteiskunta on muuttunut ja isommat varhaiskasvatuksen yksiköt ovat tulleet. En tiedä houkuttelisiko parempi palkka uusia ihmisiä. Työ on aika yksinäistä, vaikka samassa kunnassa olisi muitakin, Päivi Onali pohtii.

Pertunmaalla ei ole yhtään kotona toimivaa perhepäivähoitajaa, mutta yksi perhepäivähoitaja työskentelee päiväkodissa ja toinen ryhmäperhepäiväkodissa. Joutsassa tilanne on hieman parempi, siellä on taajamassa kolme kotona toimivaa perhepäivähoitajaa ja yksi taajaman ulkopuolellakin. Ryhmäperhepäivähoitajia on 5-6.

– Uusia kotona työskenteleviä perhepäivähoitajia on vaikea saada. Monet haluavat mieluummin työskennellä kodin ulkopuolella. Ryhmäperhepäiväkoteihin on saanut työntekijöitä hyvin, joten niiden tulevaisuus näyttää ihan hyvältä, varhaiskasvatuksen esimies Annikki Lehto toteaa.

Chiméne Bavard
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat