Uutiset

Päijänne-ovista heidät tunnetaan – Sirenin veljeksistä tuli yrittäjiä isän jalanjäljissä

Sysmän Vuoden yrittäjät avasivat tänä vuonna ovien verkkokaupan.

Matti ja Hannu Sireni siirtyivät Sysmän Ikkunan ja Oven yrittäjiksi vuonna 2005. Kuva: Sari Asikainen

Sysmän Ikkunan ja Oven tarina juontaa 60 vuoden päähän, kun Sysmän vuoden yrittäjinä tänään palkittujen Matti ja Hannu Sirenin isä Esa Sireni perusti verstaansa Sysmään.

Matti ja Hannu Siren siirtyivät omien sanojensa mukaan luontevasti yrittäjiksi isänsä jalanjäljissä – toimintaan ikään kuin kasvoi kiinni jo nuorena. Hannu Sireni aloitti yrityksen toimitusjohtajana vuonna 2003, ja sukupolvenvaihdos tehtiin lopulta vuonna 2005. Yritys työllistää noin 15 henkilöä, jotka kaikki ovat tällä hetkellä sysmäläisiä.

Yritys on keskittynyt viimeisen parinkymmenen vuoden ajan ovien valmistukseen. Ikkunoiden valmistus on vuosien aikana lakannut kokonaan, mutta yrityksen nimeen ikkunat ovat jääneet.

– Jotain vanhaa pitää säilyttää, Hannu Siren hymyilee.

Räätälöinnissä olemme omimillamme. Yrittäjä Matti Sireni

Verkkokaupasta hyviä kokemuksia

Perinteiden päälle ei kuitenkaan ole jääty lepäilemään, vaan Sirenit ovat muokanneet yrityksestä oman näköisensä. Ulko-ovien sopimusvalmistuksen oheen yritys lanseerasi 10 vuotta sitten oman tuotemerkin, Päijänne-ovet.

– Tänä vuonna avasimme myös verkkokaupan, Matti Sireni kertoo.

Päijänne-ovien verkkokauppa perustuu tuotteiden räätälöintiin asiakkaiden tarpeen mukaan. Verkkokauppa, joka ei perustu suoraan varastosta myytäviin tuotteisiin ei ollut helppo rakentaa, mutta kokemukset ja palaute verkkokaupasta ovat olleet hyviä.

– Räätälöinnissä olemme omimillamme, olemme kuitenkin markkinoiden suurimpiin valmistajiin nähden pieni tekijä, Matti Sireni miettii.

Hänen mukaansa myös Päijänne-ovien jälleenmyyjät ovat ottaneet uuden ostostavan hyvin vastaan.

– On hyvä, että asiakas saa valita, hankkiiko hän oven myyjän kanssa keskustellen, vai itsenäisesti verkkokaupasta.

Hannu Sirenin mukaan puhelin ei kuitenkaan ole lakannut soimasta, sillä usein verkkotilauksiin liittyviä asioita varmistellaan vielä puhelimitse.

Älylukot tulevat

Ovien valmistuksessa muutokset ovat hitaita, mutta trendejäkin on nähtävissä. Asiakkaat suosivat nyt pelkistettyjä ja selkeälinjaisia ovia. Värejä uskalletaan kuitenkin myös käyttää.

Erilaisia älylukkoja on kehitetty oviin jo pidemmän aikaa, mutta vielä ne eivät ole juuri yleistyneet. Muutos on kuitenkin tulossa, Matti Sireni uskoo.

– Ja kun ne alkavat yleistyä, tippuvat myös hinnat, Matti Sireni lisää.

Tuotekehitystyö on ovien valmistuksessa jatkuvaa. Se on osin myös pakon sanelemaa, sillä yksi hyvä idea ei enää kanna vuosikymmeniä kuten ennen.

– Se toisaalta myös motivoi, että on vähän haastetta, Matti Sireni lisää.

Mutta vaikka maailma muuttuu kiivasta tahtia, yksi asia pysyy.

– Jatkossakin rakennuksiin on oltava vähintään yksi kulkuaukko. Ainakin vielä tällä hetkellä se on ovi, Matti Sireni naurahtaa.

Sari Asikainen
sari.asikainen@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme