Uutiset

Heinolan Myllyojalla aukeaa pian monen alan kauppahalli

Heinolan Myllyojalla avautuu syyskuun lopussa yli 3 500 neliön kauppakeskus, jossa yhdistyvät uusien tuotteiden outlet-myynti, vanhan tavaran myynti, kirpputorikauppa, maatilatori ja huutokauppatoiminta.

Heinolan Kauppahallit oy:n taustalla on keravalainen yrittäjä ja kansanedustaja Eero Lehti, joka hankkinut omistukseensa entisen Adara Displayn pahvituotetehtaan 140-tien ja Kausantien risteyksessä. Tehdas tuli myyntiin, kun Adara lopetti vuonna 2014 ostamansa entisen Display Packin tehtaan toiminnan kesällä 2017.

Lehti sai viime viikolla Heinolan kaupungin rakennusvalvonnalta luvan rakennuksen käyttötarkoituksen muutokseen, teollisuusrakennuksen muuttamiseen liikerakennukseksi.

Valmistelut ovat jo pitkällä: Heinolan Kauppahallien verkkosivut avautuvat ensi viikolla, ja kauppakeskuksen avajaisia vietetään 22.–23. syyskuuta.

Hallit täynnä tavaraa

Heinolan Kauppahallien avautumista valmistelee Eero Lehden toimeksiannosta Harri Tele, joka luonnehti itseään uuden kauppakeskuksen joka paikan höyläksi.

– Tätä on kolme kuukautta valmisteltu, ja hallit ovat jo täynnä tavaraa, kertoo Tele.

Telen mukaan tehdasrakennus ei vaatinut kovin suuria muutoksia uutta käyttöä varten.

– Ne olivat lähinnä turvallisuuteen liittyviä: poistumistiet, lastauslaitureille aitoja ja muita pieniä muutoksia. Avajaisiin mennessä kaikki on valmista, lupaa Tele.

Seitsemän osastoa

Kauppakeskuksen nimi on monikossa, koska se jakautuu seitsemään osastoon, joista jokaisella hallilla on oma teemansa ja valikoimansa.

– Ensimmäinen halli on kirppismaailma, jossa on 180 kirppispöytää. Toisessa, vapaa-ajan hallissa, on työvaatteita, purjehdustavaraa, urheiluvälineitä, kenkiä, talviasusteita, lastenasusteita ja niin edelleen, kertoo Tele.

Kolmas halli tarjoaa kodin käyttötavaraa: sähkölaitteita, elektroniikkaa ja kotitaloustavaraa vessaharjasta alkaen. Neljännessä on tarjolla taidetta, astioita ja lamppuja.

– Viides halli on meidän vintage-, antiikki- ja vähän erikoisemman tavaran osasto, josta voi tehdä löytöjä, kertoo Tele.

Vintagehalliin sijoittuu esimerkiksi Ylen Vintage-valtakunta-sarjasta tuttujen kauppiaiden 250 neliön osasto. Uudestakaupungista tulee myyntiin Bonk-teosten rakentajana tunnetun Henrik Helpiön esineitä.

– Kuudes halli on huonekaluhalli, jossa on uusia ja käytettyjä huonekaluja ja kirpputorivaatteita omat rivit miehille naisille ja lapsille. Seitsemänteen halliin tulee huutokauppa, josta vastaavat tukkuhuuto.com ja Vintage-valtakunnan Tomppa Kekäläinen ja Mike Kairenius, kertoo Tele.

Telen mukaan rakennuksessa on vielä vapaina omilla sisäänkäynneillä varustettuja liiketiloja tarjontaa täydentäville yrittäjille. Kokonaisuuteen sopisivat esimerkiksi kahvila, parturi-kampaamo ja kauneushoitola.

Myyyjiä laidasta laitaan

Uusi kauppakeskus tuo saman katon alle todella monta eri alojen myyjää. Vastaavaa laajuutta ei Telen mukaan Suomesta muualta löydy.

– Meillä on tällä hetkellä 191 myyjätunnusta. Täällä on paljon esimerkiksi erilaisia maahantuojia ja asustevalmistajia, jotka myyvät loppuvarastoja, kertoo Tele.

Kun mukana on monta toimijaa, ei itse kauppakeskus tarvitse suurta henkilökuntaa. Haussa on alkuvaiheessa vain kaksi kassatyöntekijää.

– Lisäapuja haetaan sen mukaan, miten kauppa lähtee käyntiin, kertoo Tele.

Haasteena sijainti

Kauppakeskus sijaitsee vanhan Viitostien, nykyisen 140-tien varrella lähellä moottoritien Myllyojan liittymää ja Heinolan eteläistä liittymää. Elleivät asiakkaat tule varta vasten ostoksille, heidät pitää saada poikkeamaan valtatieltä.

– Me tiedämme haasteet, mutta sehän on markkinoinnista kiinni. Meillä on jo lääkkeet Nelostien varren mainontaan, ja uskon, että meidän olemassaolomme tiedetään kohta tällä alueella ja laajemminkin, sanoo Tele.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat