Uutiset

Hankearviointi: Nelostien parannus Hartolan ja Joutsan välillä kannattaa

Nelostiellä kulkee Hartolan Rusin kohdalla paljon rekkoja, joille tie on liian kapea, mäkinen ja mutkainen. Kuva: Sami Lettojärvi

Hartolan ja Joutsan välisen Nelostien pullonkaulan avaaminen on yhteiskuntataloudellisesti kannattava hanke, toteaa Päijät-Hämeenkin tieasioista vastaavan Uudenmaan ely-keskuksen tuore hankearviointi.

Arvioinnin mukaan hankkeen merkittävimmät hyödyt ovat liikenteen sujuvuuden ja liikenneturvallisuuden paraneminen sekä pohjavesille aiheutuvien riskien väheneminen.

Hankearviointi on tehty vuonna 2009 laaditun tiesuunnitelman pohjalta. Hartolan ja Oravakivensalmen välinen tien parannus oli Lusin ja Vaajakosken välisen Nelostien perusparannuksen osahanke, joka jäi toteutumatta pitkän valituskierteen takia.

Hanketta on vastustettu, koska tien linjauksen muuttaminen veisi sen koskemattomaan harjuluontoon ja tärkeälle pohjavesialueelle. Hankkeen puolesta puhuu liikenneturvallisuus.

Tiesuunnitelma on nyt lainvoimainen, ja sen hyväksymispäätöksen voimassaoloaikaa, johon mennessä hanke on aloitettava, on pidennetty vuoden 2021 loppuun asti.

Hartolan kunnan alueella sijaitseva parannettava tieosuus on noin 12 kilometrin mittainen, Vuorenkyläntien liittymästä Rusintien pohjoiseen liittymään lähelle Oravakivensalmessa kulkevaa Hartolan ja Joutsan rajaa.

Hankkeen arvioidut kokonaiskustannukset ovat 24,9 miljoonaa euroa.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat