Uutiset

Hartolan Kotisalo-kauppa takaisin valmisteluun – Esperi haluaa muutoksia kauppakirjaan, ja rakennuksille tehdään kuntokartoitus

Hartolan Kotisalon kauppa venyy. Kuva: Ari Viuhko

Hartolan valtuusto ei vielä torstaina päässyt päättämään Kotisalon palveluasuntokokonaisuuden myynnistä Esperi Carelle.

Asia oli illan esityslistalla ensimmäisenä varsinaisena päätösasiana, mutta ainoan puheenvuoron siitä käytti kunnanhallituksen puheenjohtaja Jarkko Fågel (kok.).

– Kotisalo-kauppaan liittyen on ilmennyt sen kokoisia seikkoja, että emme voi vielä päättää asiasta, sanoi Fågel.

Hän kertoi Esperi Caren haluavan kauppakirjaan muutoksia, joiden vuoksi se on palautettava kunnanhallituksen valmisteluun.

Valtuuston puheenjohtajan Jeremias Sankarin (kesk.) nuija paukahti, ja runsaasti yleisöä saliin houkutelleen kokouksen päänumero oli peruutettu.

Kokouksen jälkeen Fågel avasi asiaa tarkemmin Itä-Hämeelle: Aikalisän taustalla ovat Esperi Caren omat järjestelyt, joilla Kotisalo-kokonaisuuden eri osat – Kotisalon ja Kotiharjun palveluasunnot, keskuskeittiö ja eläinlääkäritalo – saavat kaupassa todennäköisesti eri omistajat.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn rahoittamien kiinteistön osien pitää täyttää ARAn asettamat luovutusehdot, jotta virasto näyttäisi kaupalle vihreää valoa.

Selvittämistä kaipaa myös rakennusten sisäilmatilanne. Kotisalon täysin uudessa osassa ongelmia ei ole, mutta Kotiharjun ja sisäilmaongelmista kärsineen entisen terveyskeskuksen tiloihin rakennetun Kotisalon osan sisäilmasta on esitetty epäilyksiä.

Tästä syystä rakennuksille tehdään vielä kuntokartoitus, jonka suorittaa Polygon Finland oy.

Fågelin mukaan kunnalle on vakuutettu, ettei runsaan kuuden miljoonan euron kiinteistökauppa ole vaarassa.

– Minä toivon, että kauppa itsessään ei vaarannu, mutta pelkään, että aikataulu tässä venyy, sanoi Fågel.

Omistuksen on tarkoitus vaihtua vuodenvaihteessa, jonka Kotisalon nykyinen henkilöstö siirtyisi Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän palveluksesta Esperi Caren palkkalistoille.

Fågelin mukaan aikataulu vaatii, että kauppa pitää saada valtuuston seuraavan kokouksen listalle. Mahdollista on toki myös järjestää asiaa varten ylimääräinen kokous.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat