Uutiset

Kova tuuli riehui Lahden seudulla - rekka täräytti tielle kaatuneeseen puuhun, osa tuli lasin läpi ohjaamoon

Päijät-Hämeen pelastuslaitos hälytettiin aamulla Lahdessa Vesitorninkadulle puunraivauskeikalle. Kuva: Pirjo Kamppila

Kova puuskittainen tuuli kaatoi torstain vastaisen yön ja päivän aikana lukuisia puita Päijät-Hämeessä. Tuuli työllisti aluksi raivaajia lähinnä Padasjoella ja Asikkalassa sekä Itä-Hämeen puolella Heinolassa ja Sysmässä. Aamun ja päivän edetessä tuuli on aiheuttanut ongelmia myös Hollolassa, Orimattilassa ja Kärkölässä.

Vakavin tilanne sattui tiellä 24 Padasjoella lähellä Kuhmoisten rajaa aamuviiden aikaan. Rekka osui tielle kaatuneeseen kuuseen ja osa puusta tunkeutui ohjaamon lasin läpi. Kuljettaja selvisi tilanteesta lievin vammoin, paikalle hälytetyt ensihoitajat tutkivat ja hoitivat törmäyksessä tulleet naarmut.

Tapaus sattui juuri kun paikalle hieman ennen rekkaa osunut autoilija oli soittamassa tiellä lojuneesta kuusesta hätäkeskukseen, kertoi palopäällikkö Timo Järvi.

Toinen rekan ja puun kohtaaminen sattui kello viiden jälkeen Sysmässä. Auto jyräsi tielle kaatuneen puun yli ja rikkoi itseään sen verran, että pelastuslaitoksen yksikkö kävi paikalla siivoamassa pienen määrän öljyä, jonka auto laski tielle.

Aamukuuteen mennessä Asikkalaan oli tullut pelastuslaitoksella kaksi puunraivauskeikkaa. Myös Heinolassa käytiin yön ja aamun sekä aamupäivän tunteina raivaamassa sivuun muutama tielle ja pyörätielle kaatunut puu.

Aamulla seitsemän jälkeen vahingontorjunnat yleistyivät myös Lahden kaupungin alueella, kertoo palomestari Kari Sipilä. Yksiköt lähetettiin raivaamaan puita Salmenkadulle ja Luomaniementielle, jossa syttyi myös pieni maastopalo.

Aamukahdeksan jälkeen pelastuslaitos sai hälytyksen Lahden Vesitorninkadulle, jossa puu oli kaatunut päin kerrostaloa ja nojasi parvekelasitukseen.

Aamupäivällä kello 10 aikoihin puita oli mennyt nurin myös Kärkölässä Lappilantiellä. Samoihin aikoihin pelastuslaitos sai myös tehtäväkseen raivata kävelytielle kaatuneita puita Vesikansantiellä Hollolassa.

Pelastuslaitos on käynyt aamupäivän jälkeen raivaamassa teille kaatuneita lukuisia puita pitkin Päijät-Hämettä. Pahimmilta onnettomuuksilta on kuitenkin vältytty. Pahin tilanne sattui Kärkölässä, jossa puu kaatui puolen päivän jälkeen auton päälle.

Palomestari Sipilän mukaan torstai-illan kello 22.30 mennessä vahingontorjuntatehtäviä on ollut Päijät-Hämeessä 45. Ensimmäinen tehtävä oli aamukolmelta ja tehtävät loppuivat kello 17 aikaan iltapäivällä, kun tuuli tyyntyi. Toistaiseksi ei ole syntynyt suurempia vahinkoja.

Juttua täydennetty päivän mittaan.

Kari Anttinen
kari.anttinen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme