Uutiset

Lasten oma tapahtuma sai perheet liikkeelle

Kusmikun Lasten lauantai kiinnosti Heinolassa.

On glitteriä, ilmapalloeläimiä ja meininki päällä.

Ravintola Kusmikun takasalissa ensimmäistä kertaa järjestetty Lasten lauantai -tapahtuma sai lapsiperheet liikkeelle heti puolen päivän aikaan. Ravintoloitsija Jenita Leppälä kertoo, että tupa täyttyi heti ovien avauduttua.

Toive lapsille suunnatusta tapahtumasta tuli asiakkailta.

– Ihmiset ovat halunneet jotakin tällaista. Olemme itsekin pienten lasten vanhempia pohdimme, että olisi mukava järjestää jotain ihan vain lapsia ajatellen, sanoo Leppälä.

Pohdimme, että olisi mukava järjestää jotain ihan vain lapsia ajatellen. Ravintoloitsija Jenita Leppälä

Leppälän mukaan lapsille ei ole Heinolassa kovin paljon tapahtumatarjontaa. Sitä voi kuitenkin järjestää melko pienellä vaivalla.

– Eivät lapset vaadi mitään ihmeellistä. Kasvomaalaukset, ilmapallot ja askartelu riittävät hyvin. Tärkeintä on se, että järjestetään.

Leppälä kyseli ihmisiltä toiveita tapahtuman kellonajasta Facebookissa. Tapahtuma päätettiin ajoittaan puolesta päivästä neljään iltapäivällä, jotta halukkaat pääsisivät osallistumaan vielä päiväunien jälkeenkin.

– Ajattelimme, että kahden jälkeen varmaan rauhoittuu, ja sitten lähempänä neljää voi vielä tulla ihmisiä, kun päikkärit on nukuttu.

Glittertatuointien ja ilmapalloeläinten lisäksi Lasten lauantaissa oli Nosh-lastenvaatemerkin esittelyä sekä Mannerheimin Lastensuojeluliiton (MLL) paikallisosaston vetämä askartelupiste.

Paikallisen yhdistyksen rahastonhoitaja Miia Suominen kertoo ottaneensa Leppälään yhteyttä huomattuaan keskustelun aiheesta Facebookissa.

– Laitoin viestiä, että paikallisyhdistys voisi osallistua tapahtumaan jollakin tavoin.

Osallistumisen muodoksi valikoitui askartelupisteen vetäminen, jossa lapset saivat askarrella muun muassa ruoka-annoksia MLL:n ohjaajien avustamina.

– Kello neljään asti on sopiva aika, jotta vähän myöhemminkin liikkeellä olevat ehtivät mukaan.

Kabinettihuoneeseen oli raivattu tilaa diskolle eli riehumiselle musiikin tahtiin. Koko perheen voimin Kusmikuun tullut Mikko Ylönen kehuu Leppälöiden ideaa vuolaasti.

– Lapsille ei liikaa ole tämän tyyppisiä juttuja. On hienoa, että kun tilat mahdollistavat tällaisen järjestämisen, niin se myös toteutetaan. Olen muutenkin tykännyt siitä, että täällä on erilailla teemoitettuja iltoja.

Kusmikun toinen omistaja, Jenita Leppälän yrittäjäpuoliso Miku Leppälä sanoo olevansa iloisesti yllättynyt tapahtuman suosiosta.

– Ajattelimme, että lasten buffetin menekki voisi olla parin-kolmenkymmenen annoksen luokkaa. Niitä meni kuitenkin noin sata.

Jenita Leppälä arvelee, että myös muut lauantaille osuneet tapahtumat saivat ihmiset lähtemään herkemmin liikkeelle.

– Hyvä ilma, viikonloppu ja kivaa tekemistä. Siinä sen resepti.

Heini Kuusela
heini.kuusela@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat