Uutiset

AKT:n laajennettu ylityökielto ei vaikuta Lahden seudun paikallisliikenteessä ainakaan tällä viikolla

Kuva: Viena Kytöjoki

Maanantaina alkanut AKT:n julistama ylityö- ja työvuorojen vaihtokielto koskee myös linja-autohenkilökuntaa, mutta kielto ei näy Lahden seudun bussiliikenteessä ainakaan vielä tällä viikolla. Näin sanoo Lahden paikallisliikennettä hoitavan Koiviston Auton toimitusjohtaja Mikko Markkula.

– Kuljettajiemme työlistoissa ei ole tässä jaksossa ylitöitä, joten tiedossa ei ole mitään muutoksia bussireitteihin tai aikatauluihin ainakaan tällä viikolla, Markkula sanoo.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT on julistanut laajennetun ylityö- ja työvuorojen vaihtokiellon sopimusaloilleen 8.–28.10. Toimenpide on protesti hallituksen esitykselle, joka toteutuessaan heikentäisi alle 10 henkilön yrityksissä työskentelevien palkansaajien irtisanomissuojaa.

Markkula kertoo yhtiön tiedottavan heti, jos tilanteessa ilmenee muutoksia. Parhaiten mahdolliset muutokset näkee Koiviston Auton Facebook-sivuilta tai yhtiön nettisivuilta.

AKT on lähes 50 000 jäsenen ammattiliitto ja edunvalvoja. Liiton jäsenet työskentelevät autoliikenne-, ahtaus-, säiliöauto- ja öljytuote-, matkailu-, huolinta- ja liikenneopetusaloilla sekä huoltokorjaamoissa ja terminaaleissa.

Useat palkansaajajärjestöt ovat ilmoittaneet työtaisteluista hallituksen esityksen vuoksi. Jopa yleislakon mahdollisuutta on väläytetty.

Saara Larkio
saara.larkio@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat