Uutiset

Uudet polttoainemerkinnät vanhojen rinnalle

Kuva: Trafi

Huoltoasemilla tulee jatkossa näkymään vanhojen polttoainemerkintöjen rinnalla uusia, yleiseurooppalaisia merkintöjä. Uusi polttoainemerkintöjä koskeva asetus astui voimaan perjantaina 12.10.

Uusissa yleiseurooppalaisissa symboleissa bensan merkki on ympyrä, jonka sisällä kerrotaan polttoaineen suurin etanolipitoisuus. Dieselin merkki puolestaan on neliö, jonka sisällä kerrotaan polttoaineen suurin biokomponenttien osuus. XTL-merkintä dieselissä kertoo sen olevan parafiinistä. Kaasumaisten polttoaineiden merkkinä on vinoneliö, jonka sisällä kerrotaan kaasun tyyppi.

Polttoainepistooleissa on jatkossakin vanhat kansalliset merkinnät polttoaineista. Lisäksi mukana näkyvät uudet symbolit. Vastaavat merkinnät edellytetään myös kaikkiin uusiin ajoneuvoihin.

Erityisasiantuntija Keijo Kuikka Trafista sanoo, että B-kirjaimen käyttö dieselin yhteydessä saattaa vaikuttaa suomalaisittain erikoiselta. Asian ei kuitenkaan pitäisi aiheuttaa sekaannuksia Suomessa tankkaaville, sillä uusien symboleiden pitäisi tulla vain kansallisten merkintöjen rinnalle.

– Kannattaa kuitenkin olla tarkkana huoltoasemilla ja varmistaa, että tankkaa ajoneuvoon sopivaa polttoainetta, Kuikka painottaa.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat