Uutiset

Miss Suomi tapasi vanhoja tuttujaan Pertunmaalla

Missivierailu: Alina Voronkovan kansalaisjuhla veti kunnatalon täyteen. Lämmin vastaanotto myös päiväkodissa ja koululla.

Alina Voronkova kiitti Pertunmaan kunnantalolle kokoontuneita tuttuja ja tuntemattomia saamastaan tuesta Miss Suomi -kilpailussa. Kuva: Osmo Kuisma

Kuin Armi Kuusela Muhokseen saapui tuore Miss Suomi Alina Voronkova kotikuntaansa Pertunmaalle juhlittuna kaunottarena. Missivierailun ohjelmassa perjantaina olivat vierailut tutussa päiväkodissa ja yhtenäiskoulussa sekä kansalaisjuhla kunnantalolla.

Yhtenäiskoululla suuri lauluryhmä esitti Alina Voronkovalle laulun Minun ystäväni on kuin villasukka. Tämän jälkeen vieras joutui tiukkaan missitenttiin, jossa 1.–4.-luokkalaiset oppilaat esittivät hänelle itse keksimiään kysymyksiä, kuten kuinka kauan hän on unelmoinut olla Miss Suomi.

– Pikkutytöstä alkaen minua kiinnosti se, kun aikuiset, rohkeat naiset tuovat itseään esille, pukeutuvat ja esiintyvät näyttävästi. Aluksi kiinnitin huomiota ulkonäköön, mutta myöhemmin huomasin, miten vahvoja persoonia he ovat ja uskaltavat olla sellaisia kuin ovat. Persoonallisuus vei heitä pitkälle, ja halusin ottaa heistä mallia, Alina Voronkova kertoi.

Uskaltakaa olla erilaisia.

Ohjeena koululaisille Alina Voronkova sanoi, että unelmoikaa isosti.

– Minäkin unelmoin missiydestä. Harrastin täällä nuorisoteatteria Auli Eskolan ohjauksessa. Teatterin kautta sain paljon itsevarmuutta ja esiintymistaitoa, joka on myöhemmin auttanut minua paljon. Nauttikaa nyt elämästä, sillä olette vain kerran nuoria.

Nuoria koululaisia Alina Voronkova rohkaisi olemaan myös erilaisia.

– Minä oli erilainen lapsi, koska osasin puhua venäjää. Isäni on venäläinen ja äitini suomalainen ja heidän kanssaan puhuin aina venäjää. Suomen kielen opin päiväkodissa, koulussa ja kavereiden kanssa. Venäjää opin lukemaan ja kirjoittamaan vasta lukiossa. Olen aina kokenut olevani suomalainen, mutta koulussa tunsin itseni ulkopuoliseksi, ja minua kiusattiin venäläisen taustani takia, Alina Voronkova sanoo.

Missinä hän kehottaa koulukiusattuja kertomaan siitä rohkeasti aikuisille.

– Nuoret ovat kuulleet niin monta kertaa, että kiusaaminen on huono juttu, ettei se enää vaikuta mitenkään. Paljon enemmän vaikuttaa, jos kiusatuksi tullut kertoo siitä rohkeasti.

Siitä huolimatta, että Alina Voronkovalla on ikäviäkin muistoja Pertunmaalta, niin missivierailulla mukavat muistot nousivat pintaan. Hän ilahtui koululaisten lämpimästä vastaanotosta ja siitä, että kansalaisjuhlaan kunnantalolle oli tullut niin paljon tuttuja ja tuntemattomia, että kaikki eivät mahtuneet kunnolla sisään.

– Olen ylpeä pertunmaalainen. Synnyin Lahdessa, mutta ollessani alle vuoden vanha perheeni muutti Pertunmaalle, missä äidin vanhemmat asuivat. Pertunmaa on jäänyt minulle mieleen luonnonläheisenä pienenä paikkana, missä kaikki tuntevat toisensa. Olen iloinen siitä, että vanhempani ottivat minut mukaan perheen yritykseen, pesulaan, missä tulin tuntemaan paljon ihmisiä ja he tuntevat minut pesulan tyttönä.

Kunnantalolle kokoontunutta väkeä Alina Voronkova kiitti kannatuksesta Miss Suomi -kilpailussa. Hänelle luvattiin pitää peukkuja, jotta hän menestyisi tulevassa Miss Universum -mittelössä. Missivuotensa aikana hän sanoo hyödyntävänsä sen tuomaa näkyvyyttä ajatellen tulevia työtilaisuuksia esimerkiksi tv-juontajana.

Osmo Kuisma
osmo.kuisma@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat