Uutiset

Entinen jengiläinen hiipi yöllä toisen jengiläisen asuntoon ja vei tältä autonavaimet ja auton

Vastaaja on Cannonballin Heinolan-osaston entinen jäsen. Hänen tuttavansa on Cannonballin Kausalan-alaosaston jäsen. Kuva: Kimmo Mäntylä

Omavaltainen asikkalalainen autonlainaaja on tuomittu 10 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen Kymenlaakson käräjäoikeudessa.

Nelikymppinen mies oli tunkeutunut tuttavansa asuntoon Kouvolassa lukitsemattoman takaoven kautta tuttavan ja tämän puolison ollessa nukkumassa.

Asunnosta hän oli ottanut autonavaimet, koristemiekkoja ja ilmakiväärin sekä asunnon ulkopuolelta kaksi valvontakameraa. Mies jatkoi matkaa "lainaamallaan" autolla Hollolaan, jossa matkanteko päättyi puhelinpylvääseen.

Kuljettaja oli kortiton, ja hänen veressään oli amfetamiinia.

Syyttäjä vaati asikkalalaiselle rangaistusta muun muassa törkeästä varkaudesta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta.

Vastaaja kiisti molemmat syytteet. Hän sanoi vain lainanneensa auton tarkoituksenaan palauttaa se. Hän tiesi, että tuttavan asunnon ovi on avoinna. Asuntoon mentyään hän oli huhuillut selvittääkseen, onko ketään paikalla. Hän oletti, että tuttava hyväksyisi auton lainaamisen.

Käräjäoikeus ei pitänyt kertomusta uskottavana.

Asunnon haltija vaati tunkeutujalle erikseen rangaistusta kotirauhan rikkomisesta. Oikeus hylkäsi syytteen, koska törkeä varkaus täyttää samalla tuonkin rikoksen tunnusmerkistön.

Oikeus velvoitti asikkalalaisen maksamaan tuttavalleen 500 euroa loukkauksen aiheuttamana kärsimyksenä. Lisäksi hänen on korvattava anastetusta omaisuudesta ja autosta noin 2 000 euroa.

Vastaaja on Cannonballin Heinolan-osaston entinen jäsen. Hänen tuttavansa on Cannonballin Kausalan-alaosaston jäsen.

Lue myös: Alamaailma aseistautuu Lahdessakin raskaasti - nämä kahdeksan tapausta jättivät jälkensä rikoshistoriaan
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset käsiksi Itä-Hämeen maksullisiin sisältöihin.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat