Uutiset

Uusi hyvinvointikylpylä hakee voimaa luonnosta

Nordic Spa Nowene: "Autenttisuutta ja lokalismia".

Heinolassa perjantaina avattu Nordic Spa Nowene aloittaa tilauskylpylänä keskittyen yksilö- ja ryhmähoitoihin.

– Aloitimme brändin rakentamisen ja markkinoinnin toukokuussa ja nyt olemme niin pitkällä, että toiminta voi vihdoin käynnistyä, totesi toimitusjohtaja Juha Kukkonen avajaisissa.

Kylpylällä on käytössä Hotelli Valon xx:n vuodepaikan kapasiteetti, joten voi hoitaa isojakin ryhmiä.

– Markkinointi toimii täysillä ja buukkauksia on alettu ottaa vastaan. Ensi kokemukset ryhmistä saadaan vuoden vaihteessa.

Avajaisissa puhunut kansanedustaja Ville Skinnari (sd) painotti hyvinvointimatkailun merkitystä ja kehui Heinolan hyvää sijaintia.

Hänen mielestään on hienoa, että puheista siirrytään tekoihin.

– Niin opposition edustaja kuin olenkin, pitää kehua nykyhallitusta siitä, että se on nostanut matkailun sille kuuluvaan arvoon keinona kohentaa työllisyyttä.

Itsekin matkailualalla työskennellyt Skinnari vakuutti tekevänsä töitä muun muassa ovien avaamiseksi Aasiasta tulevalle turismille.

– Pitää keskittyä matkailun arvoketjun rakentamiseen niin että se tukee työllisyyttä. Päijät-Hämeellä on kiire saada hankealusta ja keskusvaraamo.

Kukkosen mukaan Nowene ei lähde kilpailtuun viihdekylpyläbisnekseen.

– On tärkeää säilyttää yksilöllisyyden ja hyvän henkilökohtaisen palvelun kokemus. Hoidot on suunniteltu korkeintaan 10 – 15 henkilön ryhmille kerrallaan.

Nordic Spa Nowene aikoo erottautua laadukkailla hoidoilla, hyödyntää Heinolan luontoympäristöä ja kylpyläperinnettä.

– Niillä ihmisillä, jotka kiinnostuvat palveluistamme on jokin hoitoon, hyvinvointiin tai rentoutumiseen liittyvä odotus. Hyvinvointi on lopputuote, jonka toivomme asiakkaan vievän kotiin tuliaisiksi, Kukkonen sanoi.

Palvelukonseptia on rakennettu yhteistyössä Visit Finlandin kanssa myös ulkomaisen turistin näkökulmasta.

Sauna on yhä Suomen erikoispiirre ja vetovoimatekijä.

– Saunamaailman loimme sellaiseksi, että sieltä löytyy myös ulkomaiselle sopiva vaihtoehto.

Pikkukaupunki, jossa kylpylän pihasta pääsee suoraan upeaan metsä- ja järviluontoon tukee maailmalla yleistyvää autenttisuuteen ja lokalismiin perustuvaa matkailua.

Kylpylä on hankkinut yhteistyössä paikallisen laivayrittäjän Risto Turusen kanssa laivan, jonka risteilyjä myydään hoitopakettien yhteydessä. Risteilyihin on määrä liittää retkiä joiden avulla kylpylävieraat pääsevät tutustumaan maaseudun ihmisiin ja elämään.

Heinolan maineikas kylpylähistoria ja terveyshoitoperinne on oma lukunsa antaen hyvän pohjan toiminnalle. Monet Nowenen käyttämät hoidot olivat jossakin muodossa käytössä vuosisadan vaihteen jälkeisessä kylpylätoiminnassa.

– Suotuisa ilmasto oli aikoinaan yksi peruste kylpylän perustamiselle Heinolaan, totesi markkinointipäällikkö Susanna Värilä.

Esa Arvekari
esa.arvekari@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme