Uutiset

Heinolan kaupunki otti käyttöön Suomi.fi-viestipalvelun

Suomi.fi -viestipalvelu helpottaa asiointia Heinolan kaupungin kanssa, kun tarvitaan asiakkaan tunnistamista henkilöllisyyden varmistamiseksi. Kuva: Sami Lettojärvi

Heinolan kaupunki on ottanut käyttöönsä Suomi.fi-viestipalvelun. Palvelu on tietoturvallinen tapa asioida Heinolan kaupungin kanssa sähköisesti.

Asioiminen onnistuu jatkossa www.suomi.fi/viestit -osoitteen kautta, josta viestit kulkevat kaupungin kirjaamoon ja tarvittaessa siitä eteenpäin. Palvelu helpottaa tilanteita, joissa tarvitaan asiakkaan tunnistamista henkilöllisyyden varmistamiseksi.

Organisaatiot voivat ottaa viestipalvelun käyttöön ja lähettää sen kautta asiakkaalle päätöstietoja ja muita dokumentteja. Samoin asiakas voi palvelussa itse lähettää viestejä ja liitetiedostoja palvelua käyttäville organisaatioille.

Viestipalvelu on helppo ottaa käyttöön kirjautumalla Suomi.fi sivustolle pankkitunnuksilla. Palvelun käyttöönoton yhteydessä asiakas antaa suostumuksensa kaikkien viranomaisviestien toimittamisesta sähköisesti palveluun. Suostumuksen jälkeen Suomi.fi-viestejä käyttävät viranomaiset ja muut palvelua käyttävät organisaatiot saavat toimittaa asiakkaalle sekä tavallisia että vastaanottokuittauksen vaativia viestejä ja päätösasiakirjoja sähköisesti palveluun. Mikäli Suomi.fi-viestipalvelun ottaa käyttöönsä, asiakirjoja ei enää toimiteta postitse.

Suomi.fi-viestien käyttö on asiakkaalle maksutonta, mutta viranomainen voi periä tekemästään päätöksestä maksun. Palvelun asetuksissa tulee määritellä sähköpostiosoite, johon tulee ilmoitukset palveluun saapuneista viesteistä. Asetuksissa voi myös halutessaan muuttaa viestien toimitustavan paperipostiksi. Palvelun asetuksia voi muuttaa koska tahansa.

Anna-Kaisa Kallio
anna-kaisa.kallio@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat