Uutiset

Päijät-Hämeen johtavilla poliitikoilla isot odotukset uudelle maakuntajohtajalle: "Määräaikaiseen pestiin kukaan ei voi tulla laakereilleen lepäämään"

Laura Leppänen tienaa maakuntajohtajan työstä noin 10 000 euroa kuukaudessa.

Uusi maakuntajohtaja Laura Leppänen tienaa noin 10 000 euroa kuukaudessa. "Se on keskimääräinen maakuntajohtajan palkka tässä maassa", sanoo maakuntahallituksen puheenjohtaja Mika Kari (sd.) Kuva: Sami Lettojärvi

Maakunnan poliittinen johto asettaa uudelle maakuntajohtajalle isot odotukset, vaikka eivät uuden maakuntapomon yksityiskohtaista työlistaa heti ainakaan julkisesti avaa.

Maakuntavaltuuston puheenjohtaja Juha Rostedt (kok.) toivoo Laura Leppäsen tarttuvan toimeen vikkelästi.

– Ennen kaikkea toivon, että hänellä on positiivista otetta, rohkeutta tarttua uusiin asioihin ja ennen kaikkea tehdä vahvaa edunvalvontaa. Yleisellä tasolla voi sanoa, että edunvalvonta-asioiden ohella maakunta- ja soteuudistuksen etenemisen seuranta on työlistan kärjessä.

Maakuntahallituksen puheenjohtaja Mika Kari (sd.) on vakuuttunut, että Leppäsen kontaktiverkostoista on Päijät-Hämeelle suuri hyöty. Lisäksi hän alleviivaa Leppäsen kokemusta maakuntauudistuksen muutosjohtajana.

– Hänellä on sopiva kyky nähdä asioita mahdollisuuksien kautta, Kari lisää.

Karin mielestä maakuntajohtajan tärkein tehtävä on kehittää maakunnan edunvalvontatyötä ja parantaa kuntien välistä yhteistyötä.

– Maakuntajohtajan tehtävänä on myös maakuntaidentiteetin ja itseluottamuksenkin rakentaminen.

10 000 euron palkka

Päijät-Hämeen maakuntajohtajan tehtävää haki määräaikaan mennessä 12 henkilöä, joista viisi haastateltiin. Loppusuoralle pääsivät Leppäsen ohella Lahden yhteysjohtaja Mari Kuparinen ja Etelä-Karjalan liiton aluekehitysjohtaja Satu Sikanen. Sekä Rostedt että Kari olivat tyytyväisiä hakijoiden määrään ja laatuun.

Kari myöntää pelänneensä etukäteen sitä, että karkottaako pestin määräaikaisuus ison joukon potentiaalisia ehdokkaita.

– Se huoli ei onneksi toteutunut. Tämä oli huomattavasti parempi haku kuin aluksi pelkäsin. Hakijoiden joukossa oli sopiva määrä sellaisia ihmisiä, joilla oli sopiva nälkä tulla osoittamaan osaamistaan. Määräaikaiseen pestiin kukaan ei voi tulla laakereilleen lepäämään.

Karin mukaan johtajasopimusneuvottelut Leppäsen kanssa ovat vielä kesken. Palkkaa uusi maakuntajohtaja saa noin 10 000 euroa kuukaudessa. Virassa on kuuden kuukauden koeaika.

Erno Laisi
erno.laisi@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat