Uutiset

Jyrängön koulu Health Awards -finalistien joukossa

Jyrängön koulu Heinolasta on kolmen finalistin joukossa Health Awards -kilpailussa. Health Awards on vuosittain jaettava tunnustus Suomen terveysalan huippusaavutuksille ja niiden tekijöille. 5 000 euron palkinnot jaetaan Vuoden Terveysteolle ja Vuoden Terveysinnovaatiolle. Jyrängön koulu kilpailee Vuoden Terveysteko -sarjassa. Voittajat julkistetaan 24.1.2019 Health Awards & Foresight Forum -tilaisuudessa.

Koulun rehtori Kimmo Nykänen sanoo, että he ovat tyytyväisiä jo ehdokkuuteen kolmen parhaan joukossa.

– Meille sijoitus ei ole niin merkityksellinen vaan se, että koulun arjessa tehty työ noteerataan tällä tavalla. Saimme vinkkiä tästä kilpailusta, että kannattaisi hakea mukaan.

Nykänen kertoo, että koululle tuli aiempien, kuten BeActive-kisaan liittyvien, uutisointien perusteella vinkkiä Health Awards -kilpailusta.

Keskiviikkona koululla vieraili kuvausryhmä tekemässä finaaliin liittyvää videota.

– Emme vielä itsekään tiedä ihan tarkkaan, että milloin tieto sijoituksesta saadaan, mutta viimeistään siis tammikuun loppupuolen tilaisuudessa.

Voittajan valinnassa painotetaan erityisesti terveysteon tai terveysinnovaation vaikutusta tavallisen kansalaisen elämään, terveyteen ja hyvinvointiin.
Health Awards -finalistien esittelysivulla mainitaan muun muassa se, kuinka pitkäjänteisellä kehitystyöllä koulu on onnistunut merkittävästi lisäämään koulupäivän aikaista liikkumista ja aktiivisuutta, sekä samalla koko kouluyhteisön, oppilaiden ja henkilökunnan hyvinvointia. Koulussa on työstetty toimintamalleja, joita on otettu aktiivisesti käyttöön ympäri Suomen Liikkuva koulu –ohjelman myötä.
Lisäksi Jyrängön koululla vierailleet kansainväliset opetusalan toimijat ovat vieneet terveisiä mukanaan esimerkiksi Viroon, Espanjaan ja Englantiin. Koulu on edistänyt aktiivisesti liikunnallisen toimintamallin leviämistä, sekä auttanut muita toimijoita kehitystyössä. Pilottikouluna Liikkuva koulu -ohjelmassa koulun oppilaiden mittaustulokset koulupäivän aikaisesta liikkumisesta ovat olleet merkittäviä.

Health Awards 2019 –tuomaristoon kuuluvat yrittäjä ja tietokirjailija Antti Merilehto, Apteekkariliiton viestintäjohtaja Erkki Kostiainen, Aivoliiton viestintäsuunnittelija Liisa Koivula, Sitran johtava asiantuntija Markus Kalliola, Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtaja Sanna Lauslahti sekä Upgraded ry:n toiminnanjohtaja Sara Härmälä. Tamron toimitusjohtaja Kai Kaasalainen toimii tuomariston puheenjohtajana ilman äänivaltaa.

Juttua päivitetty kello 12:52 finalistiesittelyn tiedoilla

Heini Kuusela
heini.kuusela@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat