Uutiset

Karvakuonot pääsevät lämpimään – Linna-hotelli laajentaa palvelutarjontaansa koiraharrastusten suuntaan Hartolassa

Linna-hotellin toimitusjohtaja Mikko Taskinen ja australianpaimenkoira Sohvi kokeilevat liikuntahallin upouutta mattoa. Kuva: Osmo Kuisma

Hartolalainen Linna-hotelli kohdistaa palvelutarjontaansa nykyisen asiakaskunnan lisäksi koiraharrastajien suuntaan. Hotellista, sen liikuntahallista ja ulkoalueista ollaan kehittämässä ympärivuotista koiraharrastuskeskusta. Toiminta pyörähtää käyntiin toden teolla lähikuukausina, mutta jo ennakkotietojen perusteella Linna-hotellin tarjoama palvelupaketti on saanut innokkaan vastaanoton.

– Lämpimät koiraharrastus- ja näyttelytilat sekä majoitus- ja ruokailupalvelut saman katon alla ja hyvien ulkoilumaastojen keskellä on paketti, jota muualla Suomessa ei ole tarjolla, sanovat hanketta Linnakoirat ry:n puolesta kehittävä Mika Korpela sekä Linna-hotellin toimitusjohtaja ja Itä-Hämeen opiston rehtori Mikko Taskinen.

Koiraharrastajista odotetaan merkittävää lisää Linna-hotellin käyttäjäkuntaan.

– Koiraharrastuksia on kymmeniä erilaisia ja tämä paikka soveltuu niille kaikille. Suomessa on noin 700 000 koiraa. Jos niistä kymmenenkin prosenttia on mukana harrastuksissa, niin siitä riittää asiakkaita tännekin. Etenkin lämpimistä koirille avoimista harrastus- ja näyttelytiloista on kova pula. Monella paikkakunnalla esimerkiksi agilitytoiminta on mahdollista vain kesällä, Mika Korpela sanoo.

Linna-hotellin koiratoimintaa ollaan kehittämässä ympärivuotiseksi.

– Golf tuo hotelliin asiakkaita kesällä, mutta talvella on hiljaisempaa. Siksi koiraharrastajat ovat erityisen tervetulleita hotelliimme, Mikko Taskinen sanoo.

Uusi aluevaltaus on vasta käynnistysvaiheessa.

– Tämä on vielä kokeilua, mutta olemme liikkeellä vakavissamme ja olemme investoineet tähän, Mikko Taskinen toteaa.

Yli 600 neliömetrin suuruiseen halliin tulee koko lattian peittävät matot, jollaisia täytetään esimerkiksi agilityn MM-kisoissa. Samoin agilityradan esteet ovat MM-tasoa. Hotellin ympärille on suunnitteilla kaksi koiraharrastuksiin sopivaa ulkokenttää.

Koirat tulevat näkymään myös Itä-Hämeen opiston kurssitarjonnassa.

Moniin majoitus- ja liikuntapaikkoihin koirilta on pääsy kielletty muun muassa allergioiden takia. Mikko Taskinen korostaa, että Linna-hotelli on jatkossakin kaikille avoin.

– Kunkkuareenan valmistuttua Linna-hotellin liikuntahallia käyttävät lähinnä Itä-Hämeen opiston opiskelijat ja kansalaisopiston harrastepiirit. Parhaillaan suunnittelemme, miten eri käyttömuodot sovitetaan yhteen. Täällä on ollut esimerkiksi kissanäyttelyjä. Niiden jälkeen paikat on siivottu niin hyvin, että ne ovat kaikkien käytössä.

Linnakoirat on käynnistämässä myös maakunnallista yhteistyötä.

– Hartolalaisten koiraharrastajien lisäksi toimimme Joutsan, Luhangan, Pertunmaan ja Sysmän koirayhdistysten kanssa. Ne voivat varata kiinteitä käyttövuoroja täältä. Vastavuoroisesti niistä tulee talkooväkeä Linnakoirien järjestämiin tapahtumiin. Yhdessä pystymme järjestämään suurempia tapahtumia kuin pienet yhdistykset yksinään, Mika Korpela sanoo.

Osmo Kuisma
osmo.kuisma@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat