Uutiset

Sysmän yksi maamerkki maan tasalle – Napostellan entisen ravintolan tontille pysäköintialue

Napostellan paikalle tulee pysäköintialue. Kuva: Eija Virolainen-

Vuosikymmeniä Sysmän maamerkkeihin kuulunut Napostellan ravintolarakennus katoaa katukuvasta. Kunta osti kiinteistön viime vuonna tarkoituksenaan tehdä tontista pysäköintialue, joka helpottaa läheisen Olavin toimintakeskuksen jatkuvia pysäköintiongelmia.

Sysmän kunnan tekninen johtaja Taneli Rasmus kertoo, että kiinteistön sisäpurku valmistui jo viime vuoden puolella. Valtaosa oli asbestipurkua.

– Purkuyrityksen asbestiluvat peruttiin kesken työn, ja jouduimme selvittämään asiaa työsuojeluviranomaisten kanssa. Siitä aiheutui pieni odottamaton katkos, Rasmus tarkentaa.

Purkutyö tilattiin suorahankintana Powerpete oy:ltä, joka oli kilpailutettu purkamaan kerrostalo Leppäkorventiellä ja jo valmiiksi paikkakunnalla. Hinta-arvio oli pyydetty myös toiselta yhtiöltä.

Pysäköintialueen suunnittelu tilattiin Maanmittauspalvelu Puttoselta, sillä tarkoitus oli hyödyntää purkubetonia. Samalla suunniteltiin pysäköintialue myös puretun kerrostalon paikalle.

– Napostellan tilalle tuleva paikoitusalue tulee Olavin toimintakeskuksia asioivia varten ja Leppäkorventiellä Palvelutalon asiakkaita varten, tarkentaa Rasmus.

Pysäköintialueiden runkorakenteessa Rasmuksen mukaan on tarkoitus käyttää murskattua purkubetonia, mutta sen käyttö edellyttää kerroksen peittämistä kiviaineksella.

– Alueet rakennetaan ainakin murskepinnalle saakka tuon vaatimuksen vuoksi, tietää Rasmus.

Pysäköintialueiden rakentamisesta päättää kunnan toimintaympäristövaliokunta. Rasmus kaavailee, että rakentamis- ja hankintapäätökset tulevat päätettäväksi kevään kokouksiin.

Virolainen-Nurminen Eija
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat