Uutiset

Loukkaantuneelle kaverilleen päissään apua hakenut mies välttyi rattijuopumussyytteeltä

Loukkaantunutta humalassa kuljettanut mies jäi sovitussa paikassa odottamaan ambulanssia ja poliisia. Kuva: Markku Ulander

Vantaalaismiehen onneton mökkiviikonloppuna Heinolassa viime vuoden marraskuun lopulla olisi voinut päättyä vieläkin huonommin. Viikonlopun isäntä loukkaantui vakavasti kaaduttuaan humalassa mönkijällä.

Vantaalainen, vahvasti humalassa hänkin, lähti keskellä yötä viemään loukkaantunutta miestä autolla saamaan apua. Hän puhalsi ajon jälkeen lähes 1,4 promillea.

Poliisi epäili miestä törkeästä rattijuopumuksesta. Mies kiisti syyllistyneensä rikokseen, sillä kyse oli ollut niin sanotusta pakkotilasta.

Syyttäjä oli samaa mieltä ja päätti jättää syytteen nostamatta. Pelastettava etu oli uhrattua etua olennaisesti suurempi.

Vantaalainen oli lähtenyt kuljettamaan loukkaantunutta mökiltä tietämättä tarkkaa sijaintiaan. Tämä kävi ilmi hätäkeskukseen soitetun puhelun tallenteesta. Vantaalainen ei olisi osannut neuvoa ambulanssia paikalle.

Hän ajoi mökkitien sulkevalle portille, ohitti sen ja ajoi vielä viisi kilometriä, kunnes löysi tienviitan, jonka perusteella hän osasi ohjata ambulanssin paikalle. Myös poliisi tuli sinne.

Kyyditettävä oli loukkaantunut niin pahoin, ettei hän kyennyt juurikaan puhumaan.

Syyttäjän mielestä vantaalaiselta ei olisi voitu kohtuudella vaatia ambulanssin odottamista portin luona. Hän jatkoi ajoa hätäkeskuksen ohjeitten mukaisesti seuraavalle turvalliselle paikalle.

Samalla syyttäjä kumosi poliisin vantaalaiselle määräämän ajokiellon.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat