Uutiset

IS: Esitutkinta valmis Joutsan henkirikoksesta

Joutsan Leivonmäellä tapahtuneen henkirikoksen esitutkinta on valmis ja tapaus siirtynyt syyttäjälle syyteharkintaan. Kuva: Osmo Kuisma

Ilta-Sanomat uutisoi tiistai-iltana, että Joutsan Leivonmäellä tapahtuneen henkirikoksen esitutkinta on valmis ja tapaus siirtynyt tiistaina syyttäjälle syyteharkintaan. Ilta-Sanomien haastatteleman tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Timo Hännisen mukaan henkirikos tehtiin teräsasetta käyttäen, mutta tilanteeseen on liittynyt myös muunlaista väkivaltaa. Tapausta on tutkittu murhana tekotapaan liittyvän erityisen raakuuden tai julmuuden perusteella.

35-vuotias joutsalaismies surmattiin yksityisasunnossa Joutsan Leivonmäellä aamuyön tunteina 18. lokakuuta. Miehen ruumis löytyi myöhemmin saman vuorokauden aikana Kuortin ABC-aseman lähistöltä.

Murhasta epäillään 24-vuotiasta miestä, joka on ollut lokakuusta saakka vangittuna. Hännisen lausunnon mukaan 24-vuotias epäilty on myöntänyt aiheuttaneensa 35-vuotiaan miehen kuoleman, mutta kiistänyt murha-rikosnimikkeen.

Lokakuussa murhasta epäiltyinä vangittiin myös kaksi muuta miestä, mutta 26- ja 37-vuotiaat joutsalaismiehet vapautettiin joulukuussa eikä heitä enää epäillä murhasta. Vapautettuja epäillään kuitenkin edelleen muista, muun muassa surmaamisen jälkeen tapahtuneista rikoksista.

Esitutkinnan perusteella kolmella miehellä oli tarkoitus hävittää ruumis. Ilta-Sanomien haastatteleman Hännisen mukaan henkirikokseen tai ruumiin hävittämiseen ei näytä liittyvän erityistä suunnitelmaa.

Itä-Häme
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat