Uutiset

70-vuotias kahvilayrittäjä Hannu Vuori herää joka työpäivä kello 1.30

Jääkiekon seuraaminen on JYP-fani Hannu Vuoren intohimo. Kuva: Eija Virolainen-Nurminen

Kuhmoisista kotoisin oleva, Sysmän Särkilahden Lentämässä lapsuutensa viettänyt Hannu Vuori ihmettelee itsekin, miten metsurista tuli asiakaspalvelija, ja vielä kahvilaan.

Yhtenä syynä hän pitää sitä, että lapsuuden perheessä heitä oli 12 lasta, joista Hannu nuoremmasta päästä. Perheessä kaikki lapset olivat samanarvoisia sukupuoleen katsomatta, eikä roolijakoa ollut.

– Toisen kunnioittaminen tuli lapsuuden kasvatuksessa, jossa meitä sisaruksia kasvatettiin arvostamaan toisiamme ja luonnollisesti muita ihmisiä, pohtii Vuori.

Tuohon kasvatukseen kuuluivat ahkeruus ja ystävällisyys, joita päivänsankari on pohtinut myöhemmin ryhtyessään puolisonsa Kaijan kanssa kahvilayrittäjiksi.

Meitä sisaruksia kasvatettiin arvostamaan toisiamme ja luonnollisesti muita ihmisiä. Hannu Vuori

Metsurista kahvilayrittäjäksi

Ammatinvalinta metsurista kahvilayrittäjäksi ja asiakaspalvelijaksi ei oikeastaan ollutkaan niin suuri muutos. Vuori työskenteli muutaman vuoden Espoossa sisätöissä, mutta veri veti luontoon ja metsuriksi Sysmään.

Metsurin työn arvostus väheni motojen tultua yhä enenevässä määrin metsätöihin. Hän pohti, että motojen jättämien jälkien siivoaminen ei tuntunut enää mielekkäältä.

Puolisokin halusi uusiin haasteisiin, ja Vuoret lähtivät Kuhmoisiin kahvilayrittäjiksi. Matkaa kesti kymmenisen vuotta.

Viitisen vuotta vierähti samoissa tehtävissä Jyväskylän lentoasemalla, jonka toiminnan hiljennyttyä he tulivat Hartolaan lähes 10 vuotta sitten Kaijan Kotikahvilan yrittäjiksi.

Asiakkaat aamuvirkkuja

Pariskunnalla on selkeä työnjako, mutta siitä he pitävät kiinni, että yhteinen aamupuuro nautitaan klo 1.30 herätyksen jälkeen.

Kaija lähtee kahvilaan tekemään päivän valmisteluja ja Hannu yrittää torkahtaa hetkeksi, mutta usein lähtee melko nopeasti Kaijan jälkeen.

Kahvila aukeaa virallisesti klo 7, mutta ensimmäiset vakioasiakkaat ovat kolkuttamassa ovelle jo usein ennen kuutta. Tällöin Hannu on jo paikalla asiakaspalvelutehtävissä. Siitä työstä hän on ylpeä.

Kahvilasta on tullut vakioasiakkaiden kohtaamispaikka ja tietyllä tavalla kylän yhteinen olohuone, jossa kerrataan iloiset tapahtumat ikäviä asioita unohtamatta.

Päivänsankari on palkittu muutama vuosi sitten Hartolan Markkinamestari -tittelillä, joka tuo iloa edelleen. Hän on ylpeä siitä, että puoliso tekee sydämellä tarjolle tuotteet, joita on ilo myydä paikkakuntalaisille.

Yhä enemmän kahvila tuottaa tilauksesta voileipä- ja täytekakkuja sekä monia muita herkkuja erilaisiin tilaisuuksiin. Hartolan lisäksi asiakkaita on runsaasti Sysmässä.

Intohimona jääkiekko

Hannu Vuori tekee täyttä työpäivää vielä syntymäpäivänkin jälkeen, mutta haluaisi jo jättää puolisonsa Kaijan kanssa tehtävän nuoremmille.

Ansaitut eläkepäivät tulisivat tarpeeseen, sillä pariskunnan ainoa vapaapäivä on sunnuntai, joka kuluu usein käytännön kotitöissä. Samoin vuoden ainoa lomakin sijoittuu markkinoiden jälkeiseen aikaan, jolloin he suuntaavat matkan usein Lappiin parin viikon ajaksi.

– Tämä työ sopisi aktiiviselle ja innostuneelle pariskunnalle, jotka eivät työtä pelkää. Haluaisimme mielellämme jättää kahvilan hyviin käsiin, pohtii Hannu.

Harrastuksia Hannulla ei juurikaan aikataulutetun työn vuoksi ole, mutta jääkiekon seuraaminen on hänen intohimonsa.

Aktiivisimpina aikoina hän lähti seuraamaan JYP:n pelejä Jyväskylään jopa kaksikin kertaa viikossa. Nyt pelimatkat ovat harventuneet, ja JYP kutsuu kolmisen kertaa kuukaudessa.

– Jyväskylän lisäksi käyn joskus poikani Kain kanssa katsomassa Lahdessa Pelicansin ja JYP:n kohtaamisia, tarkentaa Hannu Vuori.

Kuka?

Hannu Vuori

Syntynyt 7.2.1949 Kuhmoisissa.

Perheeseen kuuluvat puoliso Kaija sekä pojat Kai ja Mikko sekä Kain kolme lasta.

Harrastuksena jääkiekon seuraaminen.

Lappiin on päästävä kerran vuodessa syksyllä.

Viettää merkkipäiväänsä työn merkeissä.

Motto: Kaikki asiakkaat ovat samanarvoisia.

Eija Virolainen-Nurminen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat