Uutiset

Ruoasta löytyi taas terävä yllätys, nyt Heinolassa - "Kyllä siinä oli niin läheltä piti -tilanne"

Kalan siosältä löytynyt neula on lähetetty valmistajalle tutkittavaksi. Kuva: Iikka Isotalo

Heinolalaisen Iikka Isotalon perheessä valmistettiin lauantaina ruokaa ruodottomasta lohifileestä, jonka hän oli ostanut edellispäivänä Heinolan kirkonkylän K-Marketista. Illalla lohilaatikosta löytyi terävä yllätys, nuppineula.

- Tein puolikkaasta lohilaatikon ja toisen puolen graavasin. Illalla vaimo ruokaa paloitellessaan löysi kalapalan sisältä keltanuppisen neulan.

Isotalo kertoo, ettei graaviloheen edes koskettu. Sen hän palautti kauppaan, yhdessä neulan ja alkuperäisen pakkauksen kanssa.

- Kyllä siinä oli niin läheltä piti -tilanne, ettei (vaimo) olisi suuhunsa laittanut. Neulalla kävi tuuri, koska palastelin kalan ja nostin palat sormin ruokaa tehdessäni, eikä se siinä vaiheessa ottanut näppeihin, sanoo Isotalo.

Pirkka-lohen tyhjiöpakkaus oli Isotalon mukaan ollut täysin ehjä. Kauppias on luvannut korvata tuotteen.

Etelä-Suomen Sanomien tavoittaman kauppiaan mukaan tapauksen selvitys on kesken. Valmistajalla on käytössä röntgenlaitteet ja metallinpaljastimet ja nyt selvitetään muun muassa sitä, voiko nuppineula pujahtaa läpi huomaamatta.

- Tehtaalta on luvattu että asiaan palataan. Asia on täysin kesken, tässä on muutama vaihtoehto.

Neulaepisodi on toinen lyhyen ajan sisällä. Lahdessa tuli viime viikon maanantaina ilmi tapaus, jossa paikallisesta hampurilaisravintolasta ostetuista ranskalaisista kerrottiin löytyneen kolme ompeluneulaa. Hämeen poliisi tutkii tapausta pahoinpitelyn yrityksenä.

6.2.2019 kello 9.14 lisätty tieto, että lohifile oli ostettu Heinolan kirkonkylän K-marketista.

Kari Anttinen
kari.anttinen@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat