Uutiset

Hartolan Pullapaja sai uudet jatkajat – "Reijon perinteitä kunnioitetaan"

Ystävykset Meri Kotiluoto ja Sofia Anttila haaveilivat pienestä kahvilasta jo opiskeluaikana.

Hartolan Pullapaja siirtyi helmikuun alussa uusien jatkajien käsiin, kun Meri Kotiluoto ja Sofia Anttila päättivät toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa omasta leipomosta ja kahvilasta. Pullapajan entinen yrittäjä Merja Hölttä on Kotiluodon anoppi ja molempien entinen työnantaja, joka on auttanut kaksikkoa alkuun.

Lähes koko ikänsä Hartolassa asunut Anttila ja Heinolassa varttunut Kotiluoto tutustuivat toisiinsa jo peruskoululaisina. He päätyivät myöhemmin samalle luokalle ammattikouluun Lahteen ja kerrostalonaapureiksi Heinolaan. Nyt he asuvat Hartolassa puolen kilometrin päässä toisistaan.

– Ammattikoulussa meidän piti miettiä, missä näemme itsemme viiden vuoden kuluttua. Huomasimme, että haaveilimme samasta asiasta: että olisimme töissä pienessä kahvilassa pienellä paikkakunnalla. Silloin emme vielä osanneet kuvitella, että tämä toive voisi joskus olla totta, he kertovat.

Oma kädenjälkemme tulee näkymään etenkin tuotteiden ulkonäössä. Yrittäjät Meri Kotiluoto ja Sofia Anttila

Tuotteiden ulkonäössä näkyy oma kädenjälki

Uudet yrittäjät haluavat jatkaa Pullapajan toimintaa leipomon perustajan, Reijo Långin perinteitä kunnioittaen. Jatkossa tiskin takaa voi löytyä hieman erinäköisiä tuotteita kuin aiemmin. Konditoriapuolen tuotteisiin panostetaan myös aiempaa enemmän, sillä voileipäkakut ja täytekakut ovat Anttilan vahvuus ja kiinnostuksen kohde. Kaikkia tuotteita voi yhä tilata myös kotiinkuljetettuna.

– Emme halua muuttaa Reijon hyväksi havaittuja työtapoja tai peruskäytäntöjä. Myös leipä- ja pullataikinoiden ohjeet säilyvät, mutta oma kädenjälkemme tulee näkymään etenkin tuotteiden ulkonäössä. Olemme kehitelleet esimerkiksi ystävänpäivän leivosta, ja Hartola-leivoskin on suunnitteilla, Kotiluoto ja Anttila paljastavat.

Kesällä Pullapajassa ryhdytään tarjoamaan keittolounasta, joka valmistetaan leipomon tiloissa tuoreista raaka-aineista.

Pullapaja on helmikuussa lauantaisin kiinni, koska talvi on Hartolassa vuoden hiljaisinta aikaa.

– Talvella lauantaisin on käynyt maksimissaan 20 ihmistä, mikä ei ole yritykselle kannattavaa. Lauantain aukiolosta ei ole tarkoitus luopua kokonaan. Kesällä täällä on selvästi vilkkaampaa ja ihmismäärä kaksinkertaistuu mökkiläisten myötä. Hartolan markkinoilla asiakkaita oli niin paljon, että jonoa oli ulos asti, naiset muistelevat.

Taidenäyttelyt jatkuvat

Pullapaja on tunnettu vaihtuvista taiteen harrastajien ja kädentaitojen näyttelyistään. Parhaillaan kahvilassa on esillä Kalevi Hanhisen maalauksia. Edellisen kerran esillä oli Hartolan yhtenäiskoululaisten taidetta.

– Näyttelyt piristävät kahvilan ilmettä, ja niitä on tarkoitus jatkaa, Kotiluoto sanoo.

Myös neulekahvila jatkaa kokoontumisiaan Pullapajan tiloissa perjantaisin alkaen kello 16.

Anna-Kaisa Kallio
anna-kaisa.kallio@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat