Uutiset

Neula ei päätynyt kalaan kaupassa eikä tehtaassa - ostajan mukaan ei kotonakaan

Selvityksen mukaan neula ei joutunut kalaan tehtaassa eikä myymälässä.

Heinolassa tapahtunut neulan joutuminen graaviloheen on selvitetty. K-market Kylätähden kauppias Antto Rauhala sai keskiviikkona tuotteen valmistajalta vahvistuksen, ettei vierasesine ole päätynyt kalaan tehtaalla.

Itä-Häme kertoi keskiviikon lehdessä tapauksesta, jossa ruoaksi valmistetusta lohesta oli löytynyt nuppineula. Kalatuotteen ostanut asiakas kertoi haastattelussa, ettei havainnut vierasesinettä palastellessaan kalaa sormin. Pirkka-lohen tyhjiöpakkaus oli ollut myytäessä täysin ehjä.

Rauhala kertoo, että pakkaus ja ruoasta löytynyt neula lähtivät maanantaina tuotteen valmistajalle jatkotutkimuksia varten. Tarkoituksena oli selvittää röntgenlaitteiden ja metallinpaljastimien avulla, voiko nuppineulan kaltainen vierasesine jäädä huomaamatta siinä vaiheessa, kun tuotteita skannataan laadunvalvonnassa. Testissä näin ei tapahtunut.

– Testi on tehty ensin tehtaan omalla neulalla, ja toistettu kyseisellä neulalla. Kummassakaan testissä neula ei päässyt skannerin läpi. Koska myyntipakkaus oli täysin ehjä, on myöskin epätodennäköistä, että neula olisi päätynyt kalaan myymälässä, Rauhala sanoo.

Kalan ostanut Iikka Isotalo toteaa, ettei neulan joutuminen ruokaan kotona tai matkalla kaupasta kotiin ole mahdollista. Hän sanoo, ettei neuloja ollut lähimaillakaan, kun hän valmisti ruokaa.

– Aika erikoinen tapaus tämä on, mutta tämä on nyt selvityksen tulos. Kauppias on luvannut olla vielä minuun yhteydessä, hän kommentoi.

Anna-Kaisa Kallio
anna-kaisa.kallio@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat