Uutiset

Sysmäläisessä hoivakoti Kaislassa vesivahinko – yksi osasto otettava todennäköisesti pois käytöstä

Sysmässä sijaitseva Kaisla on Attendon hoivakoti. Kiinteistön omistaa Avain Palvelukodit. Kuva: Eija Nurminen

Hoivakoti Kaislassa Sysmässä on tapahtunut vesivahinko.

Kaksikerroksisen kiinteistön alakerrassa Saaristo-nimisen osaston toinen 10 huoneen siipi on kastunut vesivahingon seurauksena.

Hoivakodin johtaja Tuija Hakala kertoo, että tiloissa tehdään parhaillaan kosteusmittauksia ja arvioidaan vahingon laajuutta.

Kiinteistön omistaa Avain Palvelukodit, joka on käynnistänyt asiassa oman selvityksen. Hakala korostaa, että kyseessä ei ole rakennusvirhe, eikä myöskään rakennusaikaisen valvonnan puute.

Vesivahinko on seurausta asukkaan inhimillisestä erehdyksestä. Hoivakodin johtaja Tuija Hakala

– Vesivahinko on seurausta asukkaan inhimillisestä erehdyksestä, Hakala tarkentaa.

Hakalan mukaan kaikki Saaristossa asuvat asukkaat on mahdollista sijoittaa Kaislan muille osastoille.

Kaislassa on 60 asukaspaikkaa. Yksikössä ei ole vain vakituisia asukkaita, vaan siellä on lyhytaikaisessa hoidossa kotona asuvia asukkaita sekä väkeä tilapäisessä kuntoutuksessa vuodeosastolta.

Tämä palvelu täytyy Hakalan mukaan keskeyttää remontin ajaksi, jotta omat vakituiset asukkaat saadaan sijoitettua Kaislaan.

Alustavissa kosteusmittauksissa noin kymmenen asukashuoneen on todettu kastuneen. Kosteusmittausten virallisten raporttien saavuttua remontin suunnittelu aloitetaan yhteistyössä talon omistajan ja isännöitsijän kanssa.

Ennen remonttia tilat ovat normaalisti käytössä, eikä kosteusvahingosta aiheudu asukkaille tai työntekijöille välitöntä terveysriskiä.

– Vakituisia ja tilapäisiä asukkaita ja heidän omaisiaan tiedotetaan erikseen remontin aiheuttamista muutoksista ja aikatauluista, Hakala lisää.

Virolainen-Nurminen Eija
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat