Uutiset

Leivonmäen henkirikoksen uhri paloiteltiin

35-vuotiaan miehen ruumis löytyi Pertunmaalta Kuortin ABC-asemalta. Kuva: Osmo Kuisma

Joutsan Leivonmäellä lokakuussa tapahtuneen henkirikoksen käsittely alkoi Keski-Suomen käräjäoikeudessa tiistaina. 24-vuotiasta miestä syytetään 35-vuotiaan miehen murhasta ja hautarauhan rikkomisesta. Syyttäjä vaatii hänelle elinkautista vankeusrangaistusta.

26- ja 37-vuotiaita miehiä syytetään hautarauhan rikkomisesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Lisäksi vanhempaa miestä syytetään huumausainerikoksesta.

Syyttäjän mukaan tapahtumat saivat alkunsa, kun kolme miestä oli viettämässä iltaa yksityisasunnossa Leivonmäellä. Kuolemaan johtanut pahoinpitely alkoi aamuyöllä shakkipeliä koskevasta riidasta.

Syytteiden mukaan pääsyytetty viilsi vahvasti päihtyneen uhrin kaulan poikki, löi hänen kasvojaan useita kertoja ja lopuksi sahasi hänen päänsä irti. Uhrin menehtymisen jälkeen päätekijä oli heittänyt ruumiin irtileikatun pään seinään ja muun muassa irrottanut uhrin jokaisen raajan. Tämän jälkeen ruumiin torsoa kuljetettiin tuntien ajan pakettiautolla. Tekijöiden tarkoituksena oli ollut hävittää ruumis hautaamalla tai polttamalla. Miehet päätyivät lopulta Kuortin ABC:n parkkipaikalle, jossa tekijä ilmoittautui itse poliisille.

Pääsyytetty on myöntänyt viiltäneensä uhrin kaulan poikki, lyöneensä tämän kasvoja ja sahanneensa pään irti. Käräjäoikeudessa hän kiisti syyllistyneensä murhaan ja väitti uhrin hyökänneen ensin hänen kimppuunsa.

Muista syytetyistä toinen on kiistänyt syyllistyneensä rikokseen. Toinen on tunnustanut auttaneensa pääsyytettyä ruumiin siirtämisessä, pitäneensä kiinni raajoista sahaamisen aikana ja kuljettaneensa ruumista pakettiautolla.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat