Uutiset

Cannonball-huumejutun tutkinta valmis – Heinolan-osasto järjesti 17 kiloa amfetamiinia, Hämeenlinnan-osasto jakeli

Cannonball oli hajautumassa 2017, jolloin eri osastoissa poltettiin jengiliivejä, niin myös Hämeenlinnassa. Perustettu uusi organisaatio toimii poliisin mukaan vanhan lailla. Kuva: Hämeen poliisi

Hämeen poliisi on saanut valmiiksi laajan huumejutun esitutkinnan. Poliisin mukaan Cannonballin Heinolan-osasto järjesti 17 kiloa amfetamiinia ja 484 ekstaasitablettia.

Rikollisjärjestön Hämeenlinnan-osasto huolehti huumeitten jakelusta. Osastolla oli vähintään 15 kerhon ulkopuolista alamyyjää, joista neljää on kuulusteltu esitutkinnassa. Alamyyjien avulla poliisi on saanut selvityksen rikollisryhmän toiminnan luonteesta.

Järjestön hierarkia edellyttää alempiarvoisten ehdottomasti tottelevan hierarkiassa ylempänä olevia.

Epäillyiltä takavarikoitiin konekiväärin lisäksi 15 käsiasetta. Kuva: Hämeen poliisi

Jakeluun osallistui myös järjestöön kuulumattomia henkilöitä. Tekoaika on syksystä 2016 viime syyskuuhun.

Poliisin haltuun päätyi 1,5 kiloa amfetamiinia sekä 484 ekstaasitablettia. Jakamattomana aineista olisi saanut vähintään 425 000 euroa. Kuulusteluissa poliisi on selvittänyt amfetamiinin kokonaismääräksi 17 kiloa.

Juttukokonaisuudesta syyteharkintaan on lähtenyt 17 henkilön jutut. Epäillyistä 13 on miehiä ja neljä naisia.

Epäillyt ovat 30–54-vuotiaita.

Sisäkuva Cannonballin Hämeenlinnan-osaston kerhotiloista. Kuva: Hämeen poliisi

Tutkintavankina on edelleen viisi miestä, joista yksi ei ole Cannonballin jäsen. Yhden epäillyn vangitsemisen jatkaminen on esillä Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa torstaina. Hän on Heinolan-osaston jäsen.

Epäiltyjä rikosnimikkeitä ovat muun muassa törkeä huumausainerikos ja avunanto siihen, törkeä ampuma-aserikos, törkeä pahoinpitely, vapaudenriisto, rahanpesu ja räjähderikos.

Epäiltyjen hallusta on takavarikoitu 15 käsiasetta, kymmenen kivääriä sekä yksi konekivääri ja konepistooli.

Tuskin yhteyttä Sysmän amfetamiinijuttuun

Poliisi ei ole toistaiseksi saanut selvitetyksi, mistä huumausaineet Heinolan-osastolle ovat tulleet. Tutkinnanjohtajan sijaisen, rikosylikomisario Pälvi Suokkaan mukaan näillä huumeilla ei ole yhteyttä Sysmässä viime marraskuussa paljastuneeseen 21 kilon amfetamiinikätköön.

Juttua käsitellään Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa maaliskuussa.

ESS
online@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista Heinolan Citymarketin tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa IH VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sekä ESS.fi -verkkopalvelun maksulliset sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat