Uutiset

Hartolassa suositukset nuorten kotiintuloajoille

Kuva: Taru Alén

Hartolan sivistys- ja hyvinvointilautakunta antoi kokouksessaan suositukset peruskoululaisten kotiintuloajoiksi. Alakouluikäisten suositeltu kotiintuloaika sunnuntai-illasta torstai-iltaan olisi kello 19.00, perjantai-iltana ja lauantai-iltana kello 20.00.

Yläkouluikäisille lautakunta suosittelee kotiintuloajaksi sunnuntai-illasta torstai-iltaan kello 20.00, perjantai-iltana ja lauantai-iltana kello 22.00.

Hartolan Yhtenäiskoulun ruokalassa järjestettiin viime joulukuussa Me nuoret ja meidän nuoret -keskustelutilaisuus. Keskustelu järjestettiin, koska syksyllä 2018 kirkonkylällä oli tapahtunut tavallista enemmän ilkivaltaa. Keskustelutilaisuudessa linjattiin, että sivistys- ja hyvinvointilautakunnan tulisi antaa suositus lasten ja nuorten kotiintuloajoista.

Kotiintuloaikojen suositusta on valmisteltu koulukuraattorin oppilaille tekemällä kyselyllä, lasten ja nuorten parlamentissa käydyllä keskustelulla sekä yhtenäiskoulun vanhempainillassa 11.2. Vanhempainillassa käsiteltiin kuraattorin kartoittamia oppilaiden näkemyksiä kotiintuloajoista.

Ehdotus sopivasta kotiintuloaikasuosituksesta syntyi vanhempainillassa vanhempien ja paikalla olleiden koulun edustajien yhteisenä näkemyksenä.

Heini Kuusela
heini.kuusela@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme