Uutiset

Eduskuntavaalit

Heinolalainen lähihoitaja Elina-Maarit Kinnunen haluaa hoitajille rauhan keskittyä hoitotyöhön

Elina-Maarit Kinnunen haluaa luopua hiilivoimasta ja lisätä ydinvoimaa. Kuva: Panu Rissanen

Heinolalainen lähihoitaja ja suntio-opiskelija Elina-Maarit Kinnunen pyrkii eduskuntaan kristillisdemokraattien ehdokkaana Hämeen vaalipiirissä.

Mikä sinusta on näiden vaalien tärkein teema ja miksi?

– Mielestäni tärkein teema on hoitoalan tilanne, erityisesti ikäihmisten hoidossa ilmenneet ongelmat. Epäkohdat on viimeinkin huomioitu, ja on tärkeää, että niihin reagoidaan ja tehdään asianmukaisia toimenpiteitä puutteiden korjaamiseksi.

Hoitajamitoitus tulee kirjata lakiin, pelkät suositukset eivät riitä. Hoitajilla tulee olla rauha keskittyä hoitotyöhön, eikä heidän tule olla siistijöitä tai kokkeja. Elina-Maarit Kinnunen

Onko jokin mielestäsi tärkeä aihe jäämässä liian vähälle huomiolle?

– Koulutus. Mielestäni on tärkeää pitää esillä sitä, että tarvitsemme nyt resursseja laadukkaan koulutuksen turvaamiseen ja kehittämiseen.

Kaksi edellistä hallitusta on leikannut koulutuksesta. Ovatko ratkaisut olleet oikeita ja millaisia ratkaisuja koulutus tästä eteenpäin vaatii?

– Leikkausten vaikutuksia ei ole riittävästi ajateltu pitkällä aikavälillä. Ratkaisut ovat olleet vääriä ja täysin epäoikeudenmukaisia. Lähiopetuksen määrää tulee selvästi lisätä, ja olisi syytä miettiä, kuinka koulutuksesta opiskelijoille aiheutuvia kuluja saataisiin pienennettyä.

Miten sinä laittaisit suomalaisen vanhustenhuollon kuntoon?

– Hoitajamitoitus tulee kirjata lakiin, pelkät suositukset eivät riitä. Hoitajilla tulee olla rauha keskittyä hoitotyöhön, eikä heidän tule olla siistijöitä tai kokkeja.

Yksityistäminen on mennyt liian pitkälle, ihmisten avuntarpeella rahastaminen on väärin, ja valvontaa on lisättävä. Vanhustenhuolto hyötyisi siitä, jos tehtäisiin vielä enemmän yhteistyötä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa.

Millaisia päätöksiä ja tekoja ilmastonmuutos vaatii Suomelta seuraavan vaalikauden aikana?

– Ydinvoiman käyttöä tulee lisätä, sillä Suomessa uusiutuvien energiamuotojen hyödyntäminen on vielä kehittymätöntä. Kivihiilen käyttö tulee kokonaan lopettaa vuoteen 2030 mennessä.

Miten kampanjoit ja paljonko vaalikampanjasi maksaa? Miten rahoitat kampanjasi?

– Pyrin osallistumaan kuukausimarkkinoille ja muihin mahdollisiin tapahtumiin sekä olemaan aktiivinen sosiaalisessa mediassa. Olen varannut tähän rahaa noin 3 000–4 000 euroa. Kampanjan rahoitan omilla säästöilläni ja puolueen tuella.

Miksi olet ehdokkaana? Ketä koet ensisijaisesti edustavasi?

– Olen ehdokkaana, koska minusta tuntuu, että nykyiseltä hallitukselta puuttuu näkemystä tavallisen ihmisen arjesta ja siihen liittyvistä ongelmista. Haluan olla vaikuttamassa yhteiskuntaan. Edustan hoitajia ja nuoria opiskelijoita, mutta pääasiassa olen ihmisten puolella, enkä tietyn ihmisryhmän.

Kuka?

Elina-Maarit Kinnunen

Ikä: 21 vuotta (syntynyt 1997).

Kotipaikka: Heinola.

Ammatti/ koulutus: lähihoitaja, suntio-opiskelija.

Puolue: Suomen Kristillisdemokraatit.

Tärkeimmät nykyiset luottamustoimet: Lahden seudun eläinsuojeluyhdistyksen sihteeri, Hämeen KD Nuorten hallituksen jäsen, KD Heinolan hallituksen jäsen, KD Nuorten hallituksen varajäsen.

Perhe: kaksi kissaa, Myrsky ja Kipinä.

Harrastukset: vapaaehtoistyö eläinsuojeluyhdistyksessä.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista Heinolan Citymarketin tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa IH VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sekä ESS.fi -verkkopalvelun maksulliset sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat