Uutiset

Eduskuntavaalit

Saku Kaistinen siirtäisi rahaa maahanmuutosta vanhustenhuoltoon ja opiskelijoille

Saku Kaistinen kantaa huolta maahanmuuton seurauksista.

Joutsalainen yhdistelmäajoneuvonkuljettaja Saku Kaistinen pyrkii eduskuntaan perussuomalaisten ehdokkaana Keski-Suomen vaalipiirissä.

Mikä sinusta on näiden vaalien tärkein teema ja miksi? Onko jokin mielestäsi tärkeä aihe jäämässä liian vähälle huomiolle?

– Maahanmuuton murheelliset seuraukset, esimerkiksi Oulun raiskaukset ja Haagan puukotustapaus sekä Turun puukotus ovat kaikki ihmisten tuoreessa muistissa. Me perussuomalaiset olemme aina olleet haittamaahanmuuttoa vastaan, ja vasta nyt muut puolueet ovat heränneet tähän todellisuuteen. Tämä on aina ollut meidän puolueen tärkeä teema, ja tulee jatkossakin olemaan, oli käynnissä sitten mitkä hyvänsä vaalit tai ei.

Lähdin ehdokkaaksi siksi, että haluan päästä viemään eduskuntaan tavallisen tallaajan asiaa. Saku Kaistinen

Liian vähälle huomiolle jäävät metsästäjät, joiden ääntä ei kuunnella. Jos sama meno jatkuu, ettei petoeläinten kaatolupia saada lisää, niin se tulee näkymään lopulta esimerkiksi hirvikolarien nousevassa määrässä, kun hirviä ei kaadeta tarpeeksi. Se johtuu siitä, että metsästäjät eivät uskalla laskea koiriaan metsään. Koirasudet eivät kuulu Suomen luontoon, ja ne ovat jopa vaarallisempia kuin sudet.

Kaksi edellistä hallitusta on leikannut koulutuksesta. Ovatko ratkaisut olleet oikeita, ja millaisia ratkaisuja koulutus tästä eteenpäin vaatii?

– Koulutukseen pitää panostaa paljon enemmän, esimerkiksi amk-tasolla opetuksen taso on joissain kouluissa sitä luokkaa, että en ihmettele sitä, miksi insinöörejä roikkuu työttömänä kortistossa.

Miten sinä laittaisit suomalaisen vanhustenhuollon kuntoon?

– Leikkaisin maahanmuutosta rahaa ja laittaisin siitä 80 prosenttia vanhustenhuoltoon ja loput opiskelijoille. Kotouttaminen ei ole tuonut minkäänlaisia hyviä tuloksia, vaan päinvastoin.

Millaisia päätöksiä ja tekoja ilmastonmuutos vaatii Suomelta seuraavan vaalikauden aikana?

– Sanotaan vaikka näin, että näistä vaaleista ei ainakaan tehdä ilmastovaaleja. Suomen osuus päästöihin on niin mitätön globaalisti katsottuna, että kohta täällä eivät uskalla nuoret tehdä edes lapsia, kun pelkäävät sitä, kun hiilijalanjälki lisääntyy.

Tehtaat karkaavat maihin, jossa päästöistä ei välitetä tuon taivaallista, Suomen on saatava pitää tehtaat omassa maassa ”hinnalla millä hyvänsä”, vaikka tulisikin päästöjä. Saamme samalla pidettyä työllisyyden ja viennin parempana.

Suomen päästöt ovat vain 0,1 promillea maailman päästöistä. Päästöjen perkaaminen pitää aloittaa EU:n eniten saastuttavista maista kuten Saksa, Romania, Bulgaria ja Puola.

Miten kampanjoit ja paljonko vaalikampanjasi maksaa? Miten rahoitat kampanjasi?

– Kampanjoin kiertämällä maakuntaa piirin järjestämillä kiertueilla, he hoitavat mainokset sen alueen lehtiin, millä alueella kierrän mikäkin viikonloppu. Kampanjoin myös somessa ja joissain lehdissä mainostamalla. Tukiryhmäni toimii koko ajan aktiivisesti ympäri maakuntaa.

Miksi olet ehdokkaana? Ketä koet ensisijaisesti edustavasi?

– Lähdin ehdokkaaksi siksi, että haluan päästä viemään eduskuntaan tavallisen tallaajan asiaa. En aja omia etuja, enkä lähde mihinkään sote-vöyhötyksiin mukaan.

Aion tehdä päätöksiä maalaisjärjellä ajateltuna, ja päätöksistä hyötyvät eniten suomalaiset, oman maan kansalaiset ja etupäässä vähempiosaiset. (Sen verran omaa etua siis ajan, koska olen itsekin vähäosainen ja köyhistä oloista.)

Kuka?

Saku Kaistinen

Ikä: 38

Kotipaikka: Joutsa.

Ammatti/koulutus: logistiikan perustutkinto, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja.

Puolue: Perussuomalaiset.

Tärkeimmät nykyiset luottamustoimet: Joutsan Perussuomalaiset ry:n puheenjohtaja , Perussuomalaisten Keski-Suomen piirin hallituksen jäsen, Joutsan kunnanvaltuutettu, Joutsan kunnanhallituksen varajäsen, Joutsan teknisen lautakunnan jäsen, Joutsan vanhus- ja vammaisneuvoston jäsen ja esteettömyystyöryhmän jäsen, Keski-Suomen omaishoitajat ry:n jäsen, Lasten omaishoitajat ry:n jäsen.

Perhe: vaimo ja kaksi alakouluikäistä tyttöä.

Harrastukset: kalastus, etupäässä vetouistelu. Harrastan myös musiikkia rumpalina, mutta olen opetellut myös basson ja kitaran soittoa. Perheen kanssa ulkoilu kuuluu myös vapaa-aikaani, esimerkiksi Leivonmäen kansallispuistossa ja muutenkin luonnon helmassa retkeillen.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat