Uutiset

Hartolassa kannanotto bussipysäkin paikasta

Koiviston Auto -konsernin kaikki yhtiöt siirtyivät käyttämään valtatien varrella olevaa pysäkkiä, jolle vanhusten ja vammaisten on hankalaa päästä.

Hartolassa asuvia ikäihmisiä ei miellytä Koiviston Auton linja-autoreitin siirtyminen kokonaan Nelostien varteen. Hartolan vanhus- ja vammaisneuvosto on ottanut kantaa pysäkin sijaintiin kunnanhallitukselle jättämässään aloitteessa, jossa todetaan, että valtatien varrella sijaitsevalle pysäkille kulkeminen tuottaa hankaluuksia varsinkin ikäihmisille ja vammaisille.

Vanhus- ja vammaisneuvosto katsoo, ettei Nelostien varteen ole helppo kulkea varsinkaan matkatavaroiden kanssa. Lisäksi pysäkille toivotaan järjestettävän katokset, jotta linja-autoja ei tarvitsisi odottaa säiden armoilla.

Koiviston Auto -konsernin kaikki yhtiöt siirtyivät samaa pysäkkiä yhdessä OnniBus.com -kaksikerrosbussien kanssa 4. maaliskuuta alkaen. OnniBus-yhtiöt siirtyivät Koiviston Auto -konsernin omistukseen viime syksynä. OnniBus-kaksikerrosbussit ovat aina ottaneet matkustajia kyytiin ainoastaan valtatien varresta. Konsernin muiden yhtiöiden pikavuorot ovat aiemmin liikennöineet Hartolassa eri reittiä ja pysähtyneet myös keskustassa.

Hartolan keskustan kautta liikennöi enää Savonlinja, jonka vuoroilla pääsee matkustamaan esimerkiksi Helsingin ja Jyväskylän suuntaan arkisin ja lauantaisin kahdesti päivässä, sunnuntaisin kerran päivässä.

Yritämme tuoda esiin pienen kunnan asukkaiden ongelmia. Kunnanhallituksen puheenjohtaja Jarkko Fågel

Kirjelmässä paheksutaan Koiviston Auton toimintaa

Hartolan kunnanhallitus on laatinut Koiviston Auto -konsernille kirjelmän, jossa paheksutaan yhtiön toimintaa ja pyydetään, että linja-autoyhtiö ottaisi edelleen asiakkaita kyytiin entisen Matkahuollon kohdalta, johon matkustajien on helppo saapua.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Jarkko Fågel toteaa, että kunnalla on vain vähäiset mahdollisuudet vaikuttaa liikenneyhtiön tekemiin päätöksiin.

– Koiviston Auto tekee omat ratkaisunsa kannattavuuden perusteella, mutta kirjelmällä yritämme tuoda esiin pienen kunnan asukkaiden ongelmia, hän sanoo.

Fågelin mukaan katosten hankkimisesta ja toimittamisesta päättää viime kädessä ely-keskus, joka on luvannut toimittaa pysäkeille standardimalliset katokset.

Valtatien varren pysäkki suosittu

OnniBus.comin matkustajamäärät Hartolasta ja Hartolaan ovat olleet kokonaisuutena merkittävästi suurempia kuin Koiviston Auto -konsernin muiden yhtiöiden pikavuoroilla, toteaa OnniBus.com oy:n kaupallinen johtaja Petteri Rantala. Valtatien varren pysäkki on näin ollen ollut selkeästi keskustan pysäkkiä suositumpi. Pysäkillä on ollut vuosittain noin 12 000 käyttäjää. Kesäkuukausina käyttäjiä on ollut eniten.

Lukija kysyi toimitukselta, voiko linja-autolla enää lähettää kuljetettavaksi paketteja. Rantalan mukaan OnniBus.com ei kuljeta rahtia eikä paketteja, mutta konsernin muut yhtiöt kuljettavat niitä.

Anna-Kaisa Kallio
anna-kaisa.kallio@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista Heinolan Citymarketin tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa IH VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sekä ESS.fi -verkkopalvelun maksulliset sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat