Uutiset

Heinolalainen Kauko Kekkonen puolustaa kristillisiä perusarvoja ja kaikkien oikeutta koulutukseen

Kauko Kekkonen luottaa vuosisatoja koeteltuihin kristillisiin perusarvoihin. Kuva: Sami Lettojärvi

Heinolan valtuuston 2. varapuheenjohtaja Kauko Kekkonen pyrkii eduskuntaan kristillisdemokraattien ehdokkaana Hämeen vaalipiirissä.

Mikä sinusta on näiden vaalien tärkein teema ja miksi?

– Ikäihmisten hoito. Siitä puhutaan jo nyt paljon. Ikäpyramidissa enemmistön muodostavat vanhukset, jotka tarvitsevat jatkossa runsaasti aikaa ja panostusta. Taistelua elämän puolesta tarvitaan vauvasta vaariin, koska epäterveitä ratkaisuja, eutanasiaa ja aborttia, tuodaan ongelmien ratkaisuksi

Mahdollisuus koulutukseen on oltava myös vähävaraisille. Koulu ja koulutus ei saa olla vain varakkaiden etuoikeus. Kauko Kekkonen

Onko jokin mielestäsi tärkeä aihe jäämässä liian vähälle huomiolle?

– Kristillisiä perusarvoja poistetaan kouluista ja yhteiskunnasta. Huumeiden ja alkoholin saatavuuteen on etsittävä rajoituksia. Raittiit elämäntavat kunniaan. Velkaantuminen ja syntyvyyden lasku tuovat vakavia seuraamuksia jatkossa.

Kaiken keskittäminen etelään ja suuriin asutuskeskuksiin tuo jatkossa isoja ongelmia, asuntopulaa toisaalla ja tyhjiä asuntoja toisaalla. Koko maan asuttuna pitäminen on tärkeätä.

Kaksi edellistä hallitusta on leikannut koulutuksesta. Ovatko ratkaisut olleet oikeita, ja millaisia ratkaisuja koulutus tästä eteenpäin vaatii?

– Mahdollisuus koulutukseen on oltava myös vähävaraisille. Koulu ja koulutus ei saa olla vain varakkaiden etuoikeus. Enemmän harkintaa leikkauksiin. Mutta kun oppilasmäärät vähenevät, voi harkitusti leikata. Uudistamista ei saisi vastustaa vain populistisesti vastustamisen vuoksi

Miten sinä laittaisit suomalaisen vanhustenhuollon kuntoon?

– Laitoshoidon lisäksi omaiset voisivat ottaa enemmän vastuuta vanhuksistaan. Ei kaikkea hoitoa voida sysätä yhteiskunnan harteille. Vanhusten yksin asumista voisi poistaa useamman sukupolven yhteisöasumisella. Suomeen olisi hyvä valita vanhusasian valtuutettu. Virikkeitä vanhuksille tuo elämää yhteiskuntaan.

Millaisia päätöksiä ja tekoja ilmastonmuutos vaatii Suomelta seuraavan vaalikauden aikana?

– Olisi hyvä panostaa enemmän metsien hoitoon ja luomuviljelyyn, joka ei tarvitse erilaisia kasvinsuojeluksi kutsuttuja myrkkyjä. Vähennetään kerskakulutusta. Terve, raitis, vastuullinen ja kohtuullinen elämäntapa on monta askelta ilmastomuutokseen.

Tarpeettomia lentoja ja matkustamista on vähennettävä. Tarvitaan kansainvälinen lento-vero vähentämään ilmastomuutosta.

Miten kampanjoit ja paljonko vaalikampanjasi maksaa? Miten rahoitat kampanjasi?

– Ihmisten keskellä, normaalia elämää elämällä, erilaisissa tilaisuuksissa, kirjoittamalla, puhumalla ja lehti-ilmoituksilla. Arviolta 1 000–2 000 euroa, josta osa piirijärjestöltä, osa omasta pussista tai lahjoituksista.

Miksi olet ehdokkaana? Ketä koet ensisijaisesti edustavasi?

– Ikäihmiset tarvitsevat kokeneen puolustajan. Heikommassa asemassa olevilla on oltava rehellinen suoraselkäinen ehdokas. Puolustan suomalaista maataloutta, puhdasta ruokaa ja elintarvikeomavaraisuutta sekä lujia, koeteltuja kristillisiä perusarvoja, joita on vuosisatoja testattu ja hyväksi havaittu.

Kuka?

Kauko Kekkonen

Ikä: presidentti-ikä 71 vuotta.

Kotipaikka: Heinola

Ammatti/koulutus: koneteknikko, metsätalousyrittäjä/ tekninen koulu.

Puolue: Suomen Kristillisdemokraatit.

Tärkeimmät nykyiset luottamustoimet: kaupunginvaltuutettu, valtuuston 2. varapuheenjohtaja, KD:n paikallisosaston varapuheenjohtaja, maakuntavaltuuston varajäsen.

Perhe: yksi hyvä vaimo.

Harrastukset: kalastus, monipuolinen liikunta, polttopuiden teko, ajankohtaisten asioiden seuranta.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat