Uutiset

Sysmän kirkon peruskorjauksen hinta pompsahti yli miljoonalla eurolla ylöspäin, tulos: remontti pantiin jäihin

Sysmän Pyhän Olavin kirkon peruskorjauksen piti alunperin valmistua vuoden 2019 loppuun mennessä. Kuva: Juha Peurala

Sysmän Pyhän Olavin kirkon remontti on pantu jäihin. Keskiviikkona kokoontunut Tainionvirran seurakunnan kirkkoneuvosto päätti yksimielisesti keskeyttää peruskorjauksen kilpailutuksen.

Samassa yhteydessä kirkkoneuvosto päätti, että suunnittelua jatketaan katsomalla, mikä peruskorjauksessa on täysin välttämätöntä ja mitä jätetään pois.

Tainionvirran seurakunnan kirkkoherra Jeremias Sankari kertoo, että päätöksen taustalla ovat nousseet kustannukset. Alun perin mittavan peruskorjauksen hinnaksi oli laskettu 2,5 miljoonaa euroa.

Kun seurakunta sai urakkatarjoukset, todettiin, että kokonaiskustannukset nousevatkin yli 3,5 miljoonan euron. Kirkkoneuvostossa todettiin, ettei seurakunnalla ole varaa niin suureen korotukseen.

– Yli 3,5 miljoonaa euroa vastaa käytännössä seurakunnan yli kolmen vuoden verotuloja, Sankari sanoo.

Seurakunta sai aikanaan noin 1,1 miljoonaa euroa avustusta 2,5 miljoonan euron peruskorjaukseen. Yli 3,5 miljoonan euron peruskorjauksesta seurakunnan olisi pitänyt maksaa omalla rahalla noin 2,5 miljoonaa euroa.

– Käytännössä kirkkoneuvoston päätös tarkoittaa sitä, että tässä mennään ensi vuoteen ennen kuin mitään voi tapahtua. Eli vähintään vuoden viivästyminen tulee, Sankari sanoo.

Taina Kivijärvi
taina.kivijarvi@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme