Uutiset

Vesta ensi elokuun Heinolassa Jyrääseen

Vesta tulee kesällä Heinolaan.

Heinolassa Jyrää -tapahtuman lavalle nousevat ensi elokuussa Vesta, Kalevauva.fi ja Kengurumeininki. Vesta ja Kalevauva.fi nähdään Heinolassa ensimmäistä kertaa.

Vesta palkittiin tämän vuoden Emma-gaalassa vuoden tulokkaana. Lisäksi hän oli ehdokkaana yhteensä kuudessa kategoriassa.

Nuori laulaja nousi nopeasti suomalaisen musiikkimaailman terävimpään kärkeen viime vuonna julkaistun esikoisalbuminsa Lohtulauseita myötä. Vestan kappaleet ovat soineet runsaasti radiossa, ja esimerkiksi YleX:n soitetuin biisi vuonna 2018 oli Vestan Ota varovasti.

Kalevauva.fi on vuonna 2016 perustettu huumorilla höystettyä folk-poppia soittava yhtye, jonka kappaleiden sanoitukset pohjautuvat Vauva-lehden keskustelufoorumin kirjoituksiin. Yhtyeen 2017 julkaistu albumi Kalevauva.fi valittiin samana vuoden kansanmusiikkilevyksi, ja yhtyeen YouTube -kanavalla julkaistuja kappaleita on katsottu jo lähes kolme miljoonaa kertaa.

Joulukuussa yhtye esiintyy itsenäisyyspäivänä Ylen lähetyksessä linnan juhlien jatkoilla.

Jyrää jatkaa tänä vuonna viime kesän kaavalla, jossa aamupäivää vietetään Junnut jyrää -teemalla. Tänä vuonna lapsia ja lapsiperheitä viihdyttävä Kengurumeininki kuuluu suomalaisen lastenmusiikin kestosuosikkeihin.

Kulttuurisihteeri Saija Jäppisen mukaan aiemmin erillisen lastenmusiikkitapahtuman yhdistäminen Jyrää-päivään sai viime vuonna paljon positiivista palautetta.

Junnut Jyräällä on pitkä historia ja tapahtuman ensimmäiset lapsikävijät tulevat tapahtumaan nyt omien lastensa kanssa.

– Junnut jyrää on monille heinolalaisille tärkeä tapahtuma siinä missä Heinolassa jyrääkin, joten on hienoa, että tällä tavalla perinne jatkuu, Jäppinen kokee.

Heinolassa Jyrää -viikonloppuna järjestetään neljättä kertaa myös Street Food Festival. Katuruokatapahtuma on kasvattanut suosiotaan joka vuosi, ja on Jäppisen mukaan vakiinnuttanut jo paikkansa osana Jyrää-viikonloppua.

– Viime vuonna Street food -tapahtumassa oli nähtävissä, että kävijöitä tuli runsaasti myös Lahdesta ja pääkaupunkiseudulta. Laadukkaita katuruokatapahtumia Suomessa ei kovin monta ole, ja Heinola kuuluu tässä joukossa ehdottomaan kärkeen, Jäppinen korostaa.

Heinolassa Jyrää soi 4.8. Heinolan kesäteatterilla. Heinola Street Food Festival järjestetään 3.–4.8. Kauppakadulla ja WPK-talon pihapiirissä.

Ari Viuhko
ari.viuhko@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat