Uutiset

Heinolassa odotetaan vilkasta matkailukesää

Juha Kukkonen, Päivi Niemiaho, Elina Hynninen, Risto Turunen, Marja-Leena Ahtiainen ja Jari Niemi testaavat kuinka monta henkeä mahtuu M/S Pyhäjärven saunaan. Kuva: Heini Kuusela

Itä-Hämeen matkailuyhdistys, Heinola Travel sekä Heinolan laivaosakeyhtiö tähyävät kesää kohti isoin odotuksin. Odotuksille on matkailuyhdistyksen puheenjohtaja Jari Niemen mukaan katetta, sillä matkailun saralla on tapahtumassa merkittäviä edistysaskelia.

– Muutaman vuoden sisään voimme odottaa matkailusta saatavien tulojen nousevan Heinolan alueella muun muassa Kimolan kanavan ja Kymiringin myötä, sanoo Niemi.

Niemi arvioi, että välitön matkailutulo voi kasvaa vuoden 2016 60 miljoonasta eurosta jopa 100 miljoonaan euroon.

Paikallisesti merkittävänä Niemi pitää myös Itä-Hämeen matkailuyhdistyksen ja Heinola Travelin solmimaa sopimusta. Sopimus tuo matkailuyhdistyksen kouluttamat oppaat ja Heinolaan saapuvat matkailijaryhmät entistä paremmin yhteen. Käynnistymässä on myös matkailuyhdistyksen ja Matkapoikien yhteistyö, jossa paikallisvastuu on Heinola Travelilla.

Niemi sanoo, että matkailuyhdistys haluaa olla myös tukemassa alan uutta, paikallista yritystoimintaa, jota Heinola Travel ja Heinolan laivaosakeyhtiö edustavat.

– Maasto on Heinolassa luonteva tällaiselle palvelulle. On jopa yllättävää, ettei sisävesikaupungissa ole ollut risteilytoimintaa pitkään aikaan.

Heinola Travelin Elina Hynnisellä tavoitteena on paitsi kehittää paikallista matkailualaa, myös saada ympäri vuoden toimivia vetovoimaisia matkailutuotteita myyntiin.

– Olen aloittanut Heinolan kesäteatteripakettien myynnillä, joka on ilman muuta merkittävässä roolissa matkailupaketteja ajatellen. Tarkoitus olisi kuitenkin löytää myös sellaisia tuotteita, jotka eivät liity kesäteatteriin.

Hynninen korostaa, että Heinolassa on olemassa kiinnostavia kohteita ja asioita, jotka on vain osattava tuotteistaa niin, että ne löydetään.

Itä-Hämeen matkailuyhdistyksen oppaana toimiva Marja-Leena Ahtiainen odottaa kesää innolla.

– Oppaidenkin toiminta on piristynyt uusien kuvioiden myötä.

Heinolan laivaosakeyhtiön Risto Turunen kertoo laivurina toteuttavansa omaa lapsuuden aikaista haavettaan ja tuo samalla uuden ulottuvuuden Heinolan matkailuun.

– Tähän mahtuu bussilastillinen ihmisiä, joka on mielestäni hyvä vähimmäismäärä risteilytoimintaa ajatellen.

Turusella on jo tiedossa esimerkiksi kesäteatteriin saapuvia ryhmiä, jotka poikkeavat samalla reissulla myös sisävesiristeilyllä. Kunhan toiminta pääsee kunnolla käyntiin, on luvassa muun muassa teemaristeilyjä, kuten perheristeily.

Turunen kertoo, että tavoitteena on seilata vappuaattona ensimmäisen kerran. Risteilykauden avaus on kuitenkin kiinni siitä, miten loput paperiasiat saadaan viranomaisten kanssa loppuun.

– Kalusteet on hankittu, anniskeluluvat saatu ja koneiden keväthuolto menossa. Edessä on vielä aluksen siistimistä ja pientä maalaushommaa, Turunen luettelee.

Turunen uskoo, että he pystyvät järjestämään ihmisille sellaisia elämyksiä, joiden parissa viihdytään ja jotka saavat tulemaan uudelleen.

– Kesäteatterin esityspäivinä on esimerkiksi kello 20.30 lähtevä auringonlaskuristeily.

Turusen yhtiökumppani Juha Kukkonen on kehittänyt Nowene-hyvinvointimatkailun brändiä.

– Heinolassa tullaan väistämättä uuteen vaiheeseen, pois teollisesta imagosta kohti matkailubrändejä. Se vaatii kovaa markkinointia ja yhteistyötä paikallisilta toimijoilta, toteaa Kukkonen.

Heini Kuusela
heini.kuusela@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat