Uutiset

Mieskaksikko aiheutti savolaisella turneella kymmenientuhansien eurojen vahingot

Etelä-Saon käräjäoikeus antoi tuomion tiistaina. Kuva: Sami Lettojärvi

Etelä-Savon käräjäoikeus on tuominnut kaksi kolmekymppistä miestä useista omaisuusrikoksista ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Miehet olivat rötöstelleet eri puolilla Länsi-Savoa, muun muassa Pertunmaalla, Kangasniemellä ja Mikkelissä.

Päätekijä, vuonna 1986 syntynyt mies oli murtautunut pertunmaalaiselle autokorjaamolle peräkkäisinä päivinä. Ensimmäisellä kerralla hän anasti runsaasti työkaluja ja muuta irtainta sekä muun muassa kahden asiakkaan auton avaimet.

Toisella kerralla mies murtautui korjaamolle vuonna 1983 syntyneen kanssa. He anastivat muun muassa hitsauskoneen ja renkaita. Ne saatiin myöhemmin takaisin.

Toisella kerralla nuorempi miehistä aiheutti korjaamolla laajaa tuhoa. Hän oli ottanut luvattomasti käyttöön traktorin ja aiheuttanut sillä työkoneelle vahinkoa. Sen jälkeen hän oli ottanut pihassa olleen kuorma-auton käyttöön sen omin avaimin ja peruuttanut autolla perävaunun kylkeen.

Lopuksi mies oli peruuttanut korjaamon asiakkaan auton päin kuorma-autoa. Teko oli tapahtunut keväällä 2016.

Korjaamolta anastettua omaisuutta oli yrittäjän mukaan yritetty kaupitella Heinolassa.

Miehet olivat murtautuneet tai yrittäneet murtautua myös kesäasuntoihin.

Käräjäoikeus tuomitsi 1986 syntyneen miehen 1 vuoden ja 10 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Vanhempi tekijöistä sai 10 kuukautta ehdotonta vankeutta.

Oikeus velvoitti päätekijän maksamaan erilaisia korvauksia noin 50 000 euroa, josta summasta noin 7 000 euroa yhteisvastuullisesti toisen tekijän kanssa. Suurin yksittäinen korvaus on vakuutusyhtiölle maksettava 39 000 euroa.

Mikko Kivelä
mikko.kivela@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat