Uutiset

Kalhon soittokunta täyttää 110 vuotta, juhlakonsertti sunnuntaina

Kalhon soittokunnan juhlakonsertissa soittavat muun muassa soittokunnan vanhin jäsen Juhani Pahkala, 82, (keskellä) sekä Pirkko Hietala-Aas ja Pekka Kolehmainen. Kuva: Anna Onali-Ovaska

Kalhon soittokunta täyttää tänä vuonna 110 vuotta. Perinteikäs soittokunta juhlii pyöreitä vuosia soittamalla juhlakonsertin sunnuntaina Kunkkuareenalla. Konsertti alkaa kello 13.

Viime keskiviikkona soittokunta oli kokoontunut kenraaliharjoitukseen kapellimestari Mikko Kotinurmen johdolla. Kotinurmi käy päivätöissä Kaartin soittokunnassa.

Kalhon soittokunnan puheenjohtaja Petri Carlson pitää erityisen tärkeänä sitä, että orkesterin johdossa on kokenut ammattilainen.

– Mikko on vienyt soittomme uudelle tasolle. Orkesterin ei tarvitse koko ajan pauhata täysillä, vaan se voi olla kuin kevättuuli.

Carlson on ylpeä siitä, että Kalhon soittokunta on musisoinut taukoamatta, vaikka sen historian varrelle on osunut hyvin vaikeita aikoja kuten sotavuosia.

– Orkesteri on pystynyt muuntautumaan kuhunkin aikaan. Sotavuosina orkesteri soitti surumarsseja ja esiintyi hautajaisissa, myöhemmin se toimi esimerkiksi Karjaportin yhtyeenä, Carlson kertoo.

Anna Onali-Ovaska
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme