Uutiset

Heinolan vaalivalvojaisissa jännitetään maltillisesti

Heinolassa demarit jännittävät vaalitulosta Kisakulmassa ja kokoomus Helin ravintolassa. Ravintola Kusmikussa on kaikille avoimet vaalivalvojaiset.

Kisakulmalla oli kello 20 vain muutama ihminen. Iso osa puolueväestä oli vaalitoimitsijana eikä ollut vielä saapunut paikalle.

– Jännittää. Vaalit kokonaisuutena ovat jännittävät, sanoi Kisakulmalle miehensä kanssa tullut Irmeli Perkiö.

Jouko Rajajärveä jännitti oman ehdokkaan, Kirsi Lehtimäen, äänimäärä. Vuoden 2015 eduskuntavaaleissa Lehtimäki sai noin 1 900 ääntä.

– Veikkaisin, että hänen äänimääränsä menee nyt yli 3 500:n, hän sanoi.

Myös kokoomuksen vaalivalvojaisissa oli vielä kello 20.30 aikaan vähänlaisesti väkeä. Osa kokoomuslaisista oli tuolloin vielä kiinni ääntenlaskennassa.

– Mahdollisesti myös naisten jääkiekko-ottelulla on osuutta vähäiseen väkimäärään, paikan päältä arvioitiin.

Kun ääniä oli laskettu vajaa puolet, Kristiina Mattila-Nousiainen piti tuloksia odotetun kaltaisina.

– Totta kai hallitusvastuu painaa kokoomusta. Isompi yllätys oli se, etteivät oppositiopuolueet ole enemmän suosiossa, hän totesi.

Heinolalainen valtuutettu ja yrittäjien puheenjohtaja Juha Tähkänen huokaili demarien menestystä kokoomuksen vaalivalvojaisissa.

– Nyt täytyy yrittää vähän miettiä, miten yrittäjyyttä lähdetään viemään tästä eteenpäin. Edelleen on kehitettävä yrittäjien mahdollisuutta tehdä töitä, hän sanoi.

Ravintola Kusmikussa järjestettiin neutraalit vaalivalvojaiset. Paikalle oli saapunut Liike Nyt:n, perussuomalaisten sekä vasemmistoliiton kannattajia.

Liike Nyt:n heinolalainen ehdokas Ville-Matti Kuusela totesi, ettei tilanne heidän ryhmänsä osalta näytä kauhean hyvältä. Yhdeksi syyksi hän arvioi sen, että Liike Nyt on vasta uusi poliittinen ryhmä.

– Kauhean nopealla aikataululla ja pienellä porukalla ollaan tehty töitä. Muutosta ei tapahdu päivässä, hän tuumasi.

Ryhmätoveri Anne Lehtokoski totesi, että kyse on vähän sama kuin tanssilavalla: pitää käydä viisi kertaa ennen kuin haetaan tanssiin.

Taina Kivijärvi
taina.kivijarvi@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme