Uutiset

Sata teollista työpaikkaa vailla tekijää Heinolassa

Heinolassa vireillä koulutuslupaus: Salpauksen käyneille varma työpaikka.

Kari Kuorenlahti ja Tuomo Purhonen särmäävät peltiä Mittametallin hallissa. Pelti päätyy avokonttorien puhelinhuoneisiin. Kuva: Taina Kivijärvi

Heinolassa on ollut pitkään täyttämättä sata teollisuuden työpaikkaa. Kaupunki ei ole ongelmineen yksin, sillä koko maassa metallialalla on kaikkiaan noin 10 000 työntekijän vaje.

Koska heinolalaiset nuoret hakeutuvat herkästi opiskelemaan Salpauksen Lahden yksikköön, Heinolassa on alettu pohtia paikallista koulutuslupausta. Sen mukaan niille, jotka valmistuvat ammattiin Heinolassa, taattaisiin varma työpaikka.

Koulutuslupaus on tullut esille yrittäjäjärjestön, Kauppakamarin ja Heinolan kaupungin edustajien tapaamisissa.

Näkyvää ja piilevää tarvetta on joka toimialalla. Heinolan elinvoimajohtaja Heikki Mäkilä

Ei ollenkaan huono asia, Heinolan Yrittäjien puheenjohtaja Juha Tähkänen tuumaa mahdollisesta koulutuslupauksesta.

– En tiedä, helpottaako se työntekijöiden saantia mutta ainakin se helpottaa sitä, että Salpaus voisi paremmin säilyä Heinolassa, hän sanoo.

Tähkänen huomauttaa, että opettajien pitäisi perehtyä enemmän nykyaikaiseen teollisuuteen.

– Ei se ole mitään paskatyötä kun mennään tehtaaseen tekemään sorvausta. Esimerkiksi hitsaajien tai koneistajien työ on lähes yhtä siistiä kuin toimistotyö, hän sanoo.

Kaupungin elinvoimajohtaja Heikki Mäkilän mukaan Heinola on pärjännyt kilpailussa osaavasta työvoimasta. Pula sadasta teollisesta työntekijästä on silti pysynyt jo pari vuotta.

Helmikuun lopussa Heinolassa oli auki yli 300 työpaikkaa, joista suuri osa on teollisuudessa. Tällä hetkellä työpaikkoja on tarjolla muun muassa metalli-, puu- ja sahatyöntekijälle, laitosmiehelle, koneenasentajalle, betonityöntekijälle sekä tuotanto- ja vaihetyöntekijälle.

– Näkyvää ja piilevää tarvetta on joka toimialalla. Aina on olemassa vaara, että jos firmat eivät saa osaavaa työvoimaa, kasvu voi tukehtua tai yritykset voivat lähteä muualle, Mäkilä sanoo.

Viime vuonna käynnistyneellä Heinolan 100 osaajaa -kampanjalla on saatu 30–40 työpaikkaa pääosin teollisuuteen.

– Se vastaa kohtuukokoisen pk-yrityksen henkilöstömäärää, Mäkilä kertoo.

Heinolassa on yli tuhat työtöntä. Mäkilän mukaan työllisyydenhoitoa on pystytty tehostamaan, mutta lisää aktiivisuutta tarvitaan kaikilta.

Hevossaaressa toimivan Mittametallin asiakaskunta koostuu kone-, laite-, laivanrakennus- ja kalusteteollisuudesta. Seitsemän vuotta sitten perustettu yritys työllistää nyt 40 henkeä.

Johtaja Jari Kolehmainen kertoo, että yritys palkkaa vuosittain 1–2 Salpauksen opiskelijaa eri työtehtäviin: hitsaajiksi, koneistajiksi tai erikoiskoneen käyttäjäksi.

Osa tulee valmistumisen jälkeen, jotkut työharjoitteluun tai lomilla kesken opintoja. Koulun jälkeen on helppo siirtyä kokopäiväiseen työhön.

Muutaman vuoden sisällä Salpauksen Heinolan yksiköstä on tullut seitsemän nuorta kokoaikaiseen työsuhteeseen.

Salpauksen opiskelijat kyselevät Mittametallista tet-paikkoja. Lisäksi yritys kouluttaa osaajia oppisopimuskoulutuksella.

– Yksi kolmannen vuoden opiskelija kävi meillä oppisopimuksella viimeisen kouluvuoden, tuotantopäällikkö Jukka Merikari mainitsee.

Mittametallin johdon kokemuksen mukaan ammattikoulusta tulevilla on hyvät perustaidot. Työssä oppii lisää. Työelämän sääntöjä kuten töihin ajoissa tulemista joudutaan joskus harjoittelemaan työpaikalla.

Kolehmainen ja Merikari toivovat, että opettajat kävisivät aktiivisesti tutustumassa metalliteollisuuden uusiin menetelmiin ja katsomassa, miten digitaalisuus on tullut alalle. Monia töitä voidaan tehdä pelkästään tietokoneen ääressä.

– Meillä on tosi monipuolinen tuotanto ja paljon kevyttäkin työtä, Kolehmainen sanoo.

Mittametallissa on muutettu ajattelutapaa niin, että putkipuolelle ei välttämättä edes haeta metallimiestä vaan esimerkiksi datanomia, joka oppii metallipuolen hommat työn ohessa.

Mittametallissa ei juuri nyt ole työpaikkoja auki. Kun tarve tulee, paikka pistetään hakuun.

– Tarvitsemme 2–3 uutta työntekijää vuodessa. Osaamme etsiä oikeat henkilöt, Merikari kertoo.

Mittametallin johtajien mielestä työvoimapulaan on kaksi ratkaisua: koulutus ja kevyet tavat työllistyä.

Taina Kivijärvi
taina.kivijarvi@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat