Uutiset

Kalastaja kuoli Joutsassa – veneen kuljettajaa epäillään kuolemantuottamuksesta

Kuva: Janne Laakkonen

Kahden miehen kalaverkkojen nosto päättyi toisen kuolemaan Siikavedellä Joutsassa tiistaiaamuna.

Vuonna 1952 syntynyt mies oli mennyt veneen keulasta nostamaan verkkoja ja pudonnut veteen. Miesten vene oli tapahtuma-aikaan noin 200–300 metrin päässä rannasta.

Veneen kuljettaja, vuonna 1965 syntynyt mies, oli antanut veteen joutuneelle veneestä airon. Veden varassa ollut mies piti toisella kädellä kiinni airosta ja toisella kädellä veneen reunasta.

Veneen kuljettaja päätti ajaa veneen rannalle siten, että veden varassa oleva mies pitää kiinni airosta. Veden varassa olleen miehen ote ei kuitenkaan pitänyt, ja veneen kuljettaja oli ottanut miestä ensin kiinni kädestä ja sen jälkeen niskasta. Näin venettä kuljettanut mies ajoi veneen rannalle.

Rannalle oli saapunut myös kolmas mies, joka soitti hätäkeskukseen hieman ennen aamuyhdeksää. Miehet yrittivät ennen pelastuslaitoksen saapumista elvyttää veden varaan joutunutta miestä.

Pelastuslaitos saapui Siikaniementielle noin 20 minuutin kuluttua hälytyksestä. Paikalla kuitenkin todettiin, että veneestä pudonnut mies oli menehtynyt.

Veneestä putoamisen syy ei tiedossa

Poliisi epäilee veneen kuljettajaa vesiliikennejuopumuksesta. Hänelle suoritetun puhalluskokeen tulos oli 0,51 mg/l. Sen lisäksi miestä epäillään kuolemantuottamuksesta. Mies otettiin kiinni tapahtumapaikalta ja kuljetettiin verikokeisiin ja edelleen poliisikuulusteluihin.

Esitutkinnassa on tarkoitus selvittää tarkemmin syy siihen, miksi toinen miehistä putosi veneestä. Poliisi ei ota tässä vaiheessa kantaa siihen saiko mies sairauskohtauksen vai johtuiko putoaminen jostain muusta syystä. Menehtyneen miehen osalta suoritetaan kuolemansyyntutkinta, josta poliisi ei tiedota enempää.

Poliisi ei tutkinnallisista syistä kerro miesten asuinpaikkoja. Poliisin mukaan miehet olivat kokeneita kalamiehiä.

Juttua päivitetty 30.4. kello 16.30: kauttaaltaan poliisin uusilla tiedoilla.

Sari Asikainen
sari.asikainen@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat