Uutiset

Heinolassa asuva Raili Mikkanen sai Tirlittan-palkinnon

Raili Mikkanen on muuttanut tänä keväänä Heinolaan.

Heinolassa asuvalle kirjailijalle Raili Mikkaselle (s. 1941) on myönnetty lasten- ja nuortenkirjallisuuden Tirlittan-palkinto. Palkinnon arvo on 10 000 euroa.

Suomen kirjailijaliitto jakoi palkinnon tunnustuksena kirjailijan koko tähänastisesta tuotannosta sekä työstä suomalaisen kirjallisuuden hyväksi.

Mikkasen tuotantoa leimaavat palkitsijoiden mukaan mielikuvituksellisuus, eläin- ja luontorakkaus sekä lapsia ja nuoria arvostava ote. Kirjailijakollegana Mikkasen kerrotaan olevan keskusteleva ja aina valmis auttamaan, hänen läsnäolonsa on huumorintajuista ja muita kannattelevaa. Mikkanen jakaa kokemuksiaan kirjailijan työstä myös rehellisinä ja viisaan huumorin sävyttäminä blogiteksteinä.

Mikkanen on julkaissut yli 60 teosta, niiden joukossa on muun muassa Histamiini-sarja.

Tirlittan-palkinto on jaettu vuodesta 1993 lähtien.

Mikkanen on aiemmin palkittu muun muassa Topelius-palkinnolla (2001), Tietopöllö-palkinnolla (2011) ja Anni Swan -mitalilla (2012). Finland Junior -palkinnon hän sai vuonna 2002 teoksellaan Ei ole minulle suvannot!

Anne Honkanen
anne.honkanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista Heinolan Citymarketin tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa IH VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sekä ESS.fi -verkkopalvelun maksulliset sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat