Uutiset

Heinolan kaupunginhallitus ja puheenjohtajistot valittiin uudelleen vain pienin muutoksin

Valtuutettu Kauko Kekkonen (kd.) palasi Kanervala-asiaan osavuosikatsauksen yhteydessä. Kuva: Armi Salonen

Heinolan valtuusto valitsi maanantaisessa kokouksessaan sekä valtuuston puheenjohtajiston että kaupunginhallituksen jäsenet jäljellä olevalle kaksivuotiskaudelle. Suuria muutoksia ei kokoonpanoissa nähty.

Valtuuston puheenjohtajana jatkaa Niina Varjo (kok.), ja ensimmäisenä varapuheenjohtajana Heimo Riutta (sd.). Valtuuston toiseksi varapuheenjohtajaksi valittiin Marko Heino (ps.).

Kaupunginhallitukseen valittiin uudelleen Kirsi Lehtimäki (sd.), Fuat Wafin (kok.) ja Sanna Karppinen (liik.), jotka jatkavat myös puheenjohtajistossa: Lehtimäki puheenjohtajana, Wafin ensimmäisenä ja Karppinen toisena varapuheenjohtajana.

Muina kaupunginhallituksen jäseninä jatkavat Jouko Rajajärvi (sd.), Raili Hildén (sd.), Ilkka Jaakkola (kok.), Kaija Järvinen (liik.) ja Timo Virtanen (kesk.). Kaikilla muilla paitsi Wafinilla henkilökohtaiset varajäsenet ovat samat kuin aiemmin. Wafinin uudeksi varajäseneksi valittiin valtuutettu Henri Saari.

Uutena kaupunginhallituksen pöydän ääreen istuu kristillisdemokraattien Jorma Peltonen, jonka varajäsen on valtuuston puheenjohtajistosta väistynyt Kauko Kekkonen.

Aloitteet tietokoneiden käyttökorvauksesta ja Seminaarin alueesta

Pidemmittä puheenvuoroitta sujuneessa kokouksessa äänestettiin saattohoitorahaston sääntömuutosasian palauttamisesta valmisteluun.

Valtuutettu Tapio Väli-Toralan (kok.) ehdotus palauttamisesta hyväksyttiin äänin 30-12, yksi tyhjä.

Valtuutettu Kekkonen puolestaan esitti, että hänen jättämänsä aloite aurinkopaneelien käyttöönotosta olisi vielä palautettu sekin valmisteluun. Kekkosen esitys kuitenkin hävisi äänin 32-11, ja asia todettiin aloitteena loppuun käsitellyksi.

Kokouksessa jätettiin myös kaksi valtuustoaloitetta.

Kokoomusvaltuutettu Henri Saari esittää, että selvitettäisiin mahdollisuus siirtyä käytäntöön, jossa maksettaisiin korvaus omien tietokoneiden käytöstä niille luottamushenkilöille, jotka eivät ota vastaan kaupungin tarjoamaa laitetta. Aloitteen mukaan järjestely toisi kaupungille säästöä leasing-tietokoneiden määrän vähetessä ja kannustaisi useampia luottamushenkilöitä käyttämään omia laitteitaan luottamustehtävien hoidossa.

Saari ja muut aloitteen allekirjoittaneet korostavat, ettei aloite tarkoita sitä, että jatkossa luottamushenkilöt eivät halutessaan saisi laitetta kaupungilta käyttöönsä.

Valtuutettu Aimo Bonden (kok.) puolestaan jätti aloitteen Heinolan Seminaarin alueen turvaamisesta. Bonden ja muut aloitteen allekirjoittajat esittävät, että kaupunginhallitus ryhtyy pikaisesti selvittämään mahdollisuutta hankkia Seminaarin alue kaupungin omistukseen.

Aloitteessa todetaan, että kooltaan 2,7 hehtaarin kokoisella alueella on rakennusoikeutta 13 400 kerrosneliömetriä, josta on käyttämättä vielä 5 900.

Ennen valtuustoa kokoontunut kaupunginhallitus päätti, että se esittää valtuuston seuraavaan kokoukseen hyväksyttäväksi Heinolan kaupungin uuden rakennusjärjestyksen.

Uuden rakennusjärjestyksen on määrä tulla voimaan 1.7.2019 alkaen ja samalla se kumoaa valtuuston 18.6.2012 hyväksymän rakennusjärjestyksen.

Heini Kuusela
heini.kuusela@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat