Uutiset

Voitokas kansikuva syntyi yhteistyönä

Yhdeksän vuoden tauon jälkeen julkaistavan Virran vekarat -koululaislehden kansikuvakilpailun voitti Kailaan koulun 1B-luokka. Voittoisa kansikuva syntyi koko luokan yhteisenä työnä. Se oli myös kisan ainoa koko luokan yhdessä tekemä kisatyö.

Kansikuvakilpailun raadissa olivat mukana Jyränkölän Setlementin toimitusjohtaja Kari Hahl, museonjohtaja Terhi Pietiläinen ja erityisluokanopettaja Johanna Hopeasaari. Päätuomarina toimi kuvataiteilija Maila Pakarinen.

Koko luokka saapui torstaina vietettyyn juhlahetkeen, jossa kansikuvakilpailun voittoa juhlittiin syömällä kakkua ja juomalla mehua.

Pakarinen kertoi palkintotilaisuudessa, että talven aikana kouluilla toteutettu kansikuvakilpailu poiki runsaan ja värikkään sadon toinen toistaan upeampia töitä.

Tässä työssä oli erinomaista juuri se, että se oli tehty yhdessä. Raadin puheenjohtaja Maila Pakarinen

Lopulta voittajan valinta oli kuitenkin helppo tehdä.

– Tässä työssä oli erinomaista juuri se, että se oli tehty yhdessä.

Kymmenen finalistin joukkoon ylsivät kisan voittaneen 1B-luokan lisäksi Helmi Saarinen 6.lk ja Eevi Heiman 5.lk Lusin koululta, Vilja Pärssinen 5B Jyrängön koululta, Veikka Salonen 3A Kailaan koululta, Velmeri 4.lk Myllyojan koululta, Helmi Naukkarinen 4B Kailaan koululta, Miska Peltonen 3A Jyrängön koululta, Siiri Lettojärvi 3A Kailaan koululta, Ella Sahanen, Emmi Ilola ja Luna Mikkola 5A Jyrängön koululta sekä Aino Hakala 3B Kailaan koululta.

Kilpailussa menestyneet työt nähdään tuoreessa Virran vekarat -lehdessä, mutta myös Heinolan kirjastolla 13.-30.5. esillä olevassa näyttelyssä.

Julkaisu juhlii 180-vuotiasta Heinolaa

Tänä vuonna 32. kerran ilmestyvä Virran vekarat on juhlajulkaisu 180 vuotta täyttävän Heinolan kunniaksi.

Lehden teemoina kirjoitelmissa ja piirrustelmissa kulkevat mukana muun muassa Heinolan nähtävyydet, lapsille merkitykselliset leikki- ja retkipaikat, tulevaisuuden suunnitelmat sekä kaikki se, mikä lapsille on tärkeää tässä ja nyt.

Virran vekarat 2019 on toteutettu Heinolan OAJ:n sekä Jyränkölän Setlementin yhteistyönä.

– Ajatus Virran vekaroiden juhlajulkaisusta saatiin noin vuosi sitten, ja viime syksynä homma lähti liikkeelle, kertoi hankkeessa mukana ollut Jyränkölän Setlementin markkinointi- ja opistosihteeri Jussi Varjo.

Lehden suojelijana toimii Heinola-Seura, joka myös on kustantanut lehden painatuksen. Lehden painosmäärä on 2 000 kappaletta.

– Olemme kiitollisia siitä, että saimme olla mukana näin hienossa hankkeessa, joka kaiken lisäksi sopii erinomaisesti seuran toiminta-ajatukseen, totesi Heinola-Seuran puheenjohtaja Kalevi Peltola puheenvuorossaan.

Lehteä myydään ainakin K-market Heinolantorissa ja Jyränkölän HeiMossa. Lisäksi lehteä voi ostaa koulujen kautta.

Heini Kuusela
heini.kuusela@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme