Uutiset

Yhdistykset toivat säpinää Heinolan uusien asukkaiden iltaan

Torstaina WPK-talon pihapiirissä kävi kuhina, kun parisataa uutta heinolalaista perheineen etsi kutsun mukaisia sisäänkäyntejä.

Miljöö teki moneen vaikutuksen, ja osa hyvissä ajoin paikalle saapuneista istahtikin Flora-patsaan seuraksi nauttimaan alkuillan auringosta.

Uusien kaupunkilaisten kunniaksi järjestettyä tilaisuutta juhlittiin tällä kertaa uudistetulla ohjelmalla.

Kuin sipulia kuorisi

Illan aluksi WPK-talolla juotiin nisukahvit, joiden lomassa kuultiin tervehdykset kaupunginjohtaja Jari Parkkoselta sekä kirkkoherra Janne Hatakalta.

Neljä vuotta sitten Heinolaan muuttanut Parkkonen kertoi yhä olevansa siinä uskossa, että muutto Heinolaan on ollut yksi hänen parhaita päätöksistään.

Parkkonen kehotti uusia kuntalaisia tutustumaan kaupunkiin ja sen palveluihin samoin kuin sipulin kuorintaan: kerros kerrokselta, koko ajan uutta etsien ja löytäen.

Puheiden ja arpajaisten ohella vieraat saivat nauttia myös musiikista. Kaksiosaisen pianoesityksen esitti musiikkiopistossa kahdeksatta vuotta opiskeleva Veeti Kataja.

Heinolan verisuonisto

WPK-talolta vieraat ohjattiin Taidemuseon tiloihin, jonne “Heinolan verisuonisto” eli paikalliset yhdistykset olivat saapuneet esittelemään toimintaansa.

Esitteet, ohjelmat ja karamellit vaihtoivat omistajaa tiiviiseen tahtiin, ja kysymyksiä sateli tasapuolisesti kaikille mukana olleelle 24 eri yhdistykselle.

– Yhdistysten osallistumista on ideoitu useaan kertaan. Selvimmin ajatus tuli esille vanhusneuvostossa, ja sitä jalostettiin eteenpäin yhdistysten aamukahvien merkeissä, kertoo järjestelyissä mukana ollut sivistystoimenjohtaja Pirjo Hepo-oja.

Lämminhenkinen ele

Hollolasta Heinolaan viime marraskuussa miehensä ja koiriensa kanssa muuttanut Irmeli Mononen piti tervetulotilaisuutta kaupungilta lämminhenkisenä eleenä. Useaan kertaan paikkakunnalta toiselle muuttanut Mononen kertoi törmänneensä vastaavaan vain kerran aikaisemmin.

Heinolaan Monoset toi rakkaus luontoon ja vesistön välitön läheisyys.

– Etsimme taloa ensin Lahdesta, mutta sitten mietimme, että ihan yhtä hyvin voisimme muuttaa Heinolaan, Mononen kertoo.

Uudistus toimi

Useampana vuonna mukana ollut Jyränkölän Setlementin palvelupäällikkö Anne Virtanen oli ilahtunut uudistuneista järjestelyistä.

– Ihanaa säpinää ja elämää! Kun tunnelma on tiivis, tavoittaa yhdellä kertomisella useamman kuulijan, Virtanen iloitsi.

– Tämä on meille tärkeä tilaisuus saada kohdata ja tutustua virallisesti uusiin kaupunkilaisiin. Jos omalla entisellä kotipaikkakunnalla on myös toiminut setlementti, kohdistuu kiinnostus siihen, onko tarjolla mahdollisesti samoja palveluja tai samantyyppistä toimintaa, Virtanen jatkoi.

Yhdistykset tutuiksi toisilleen

Virallisten osuuksien jälkeen yhdistysten edustajat kokoontuivat vielä yhteiseen kahvihetkeen, jossa pureskeltiin illan kulku sekä uudet ideat.

Uusien jäsenehdokkaiden lisäksi yhdistykset olivat innostuneita tutustumaan paremmin myös toisiinsa.

– Palautekeskustelun perusteella ja itse paikalla olleena, koen, että juuri yhdistysten läsnäolo teki tilaisuudesta merkityksellisen sekä uusille kuntalaisille että yhdistyksille itselleen. Mielestäni tällä linjalla voitaisiin jatkaa, Pirjo Hepo-oja hymyili.

Tamminen Katja
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme