Uutiset

Hartolan kunnanhallitus on valmis myymään Kotisalon

Hoivakoti Kotisalon myynti Attendolle etenee. Kunnanhallitus on hyväksynyt tänä iltana Attendon tytäryhtiön Suomen Hoiva ja Asunnot oy:n jättämän tarjouksen, jossa yhtiö ilmoittaa ostavansa Kotisalo-kokonaisuuden 3,7 miljoonalla eurolla.

Hoivakodin toiminnan on tarkoitus siirtyä Attendolle vuodenvaihteessa. Lopullisen päätöksen kaupasta tekee 18. kesäkuuta kokoontuva valtuusto.

– Tämä asia on käyty läpi niin pohjia myöten jo vuosi sitten, että asia ei enää herättänyt kovin paljon keskustelua (kunnanhallituksessa). Ainoastaan se on valitettava asia, että nyt tarjous oli huomattavasti pienempi kuin viime vuonna. Syksyllä kunnalle tarjottiin käteistä 2,3 miljoonaa euroa, nyt 100 000 euroa, luonnehti kunnanhallituksen puheenjohtaja Jarkko Fågel (kok.) kokouksen jälkeen.

Hän viittaa summaan, jolla Attendo ostaa kokonaisuuden vapaarahoitteiset osat. Attendo on tarjonnut niistä 100 000 euroa, mikä tarkoittaa kunnalle koituvaa voittoa. ARA-rajoitettujen osien osalta kauppasumma on 3,7 miljoonaa euroa, mikä tarkoittaa sitä että yhtiö lunastaa kunnalta kyseisellä summalla Kuntarahoituksen myöntämät korkotukilainat.

Anna Onali-Ovaska
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat