Uutiset

Aloite: Kirkon ehtookellot soimaan kesällä Heinolassa

Heinolalainen Kalevi Peltola haluaa seurakunnan olevan ehtookellojen soitolla päivittäin läsnä Heinolan 180-vuotisjuhlavuoden kesässä. Kuva: Sami Lettojärvi

Heinolassa on tehty aloite, että seurakunta soittaisi ehtookelloja päivittäin kello 18 kesäkuun alusta elokuun loppuun.

Aloitteen kirkkoneuvostolle tehnyt kirkkoneuvoston ja -valtuuston jäsen Kalevi Peltola perustelee esitystään Heinolan kaupungin 180-vuotisjuhlavuodella.

Jokailtaisella ehtookellojen soitolla seurakunta olisi päivittäin läsnä kotikaupungin juhlavuoden kesässä ja toisi uudenlaisen sisällön pikkukaupungin kesäiseen elämään, hän toteaa.

Peltola huomauttaa, että kirkonkellot ovat osa suomalaista kulttuuria ja seurakuntien elämää. Kellojen soittoon liittyy kokemuksia, tunteita ja kulttuurihistoriallisia arvoja, hän sanoo.

Heinolan kirkon kellot on muutama vuosi sitten sähköistetty ja ajastettavissa, joten iltakellojen soitto olisi teknisesti helppo toteuttaa.

Kirkkoneuvosto keskusteli asiasta tiistaina. Aloitetta selvitetään ja se tuodaan käsittelyyn neuvoston 11.6. kokoukseen.

Taina Kivijärvi
taina.kivijarvi@itahame.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista Heinolan Citymarketin tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa IH VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sekä ESS.fi -verkkopalvelun maksulliset sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat