Uutiset

Kukko popsi eväät vanhusten käsistä Heinolan Konsulinnassa

Erika Väkiparran kukko ja koira viihdyttivät palvelutalon asukkaita.

Heinolalaisen palvelutalo Konsulinnan asukkaat saivat keskiviikkona harvinaisen vieraan, komean ja reippaan Hedvig-kukon Sysmästä. Ensimmäistä kertaa vanhusten luona vieraillut Hedvig käyttäytyi varsin mallikelpoisesti ja viihdytti yleisöä etenkin komealla ääninäytteellään. Kukko pääsi myös hetkeksi joidenkin asukkaiden syliin.

Kukon omistaja Erika Väkiparta oli ottanut mukaansa myös 7-vuotiaan mopsinsa Flokin. Kumpikin söi mielellään vanhusten käsistä omia eväitään, kukko kauraa ja koira pieniä herkkupalojaan.

Poseeraamiseen tottunut Hedvig on ollut mukana yhdessä Väkiparran valokuvaprojektissa, jonka Konsulinnassa työskentelevä Sallamaari Simpanen pani merkille. Simpasen kissa on vieraillut vanhuksia ilahduttamassa, ja hän päätti ehdottaa Väkiparralle kukon vierailua keväällä, kun sää sallisi ulkona olemisen.

Parivuotias Hedvid on rodultaan jättikochin ja tuli Väkiparralle tipuna neljän sisaruksensa kanssa. Myöhemmin osoittautui, että kaksi tipuista oli kukkopoikia.

– Toinen veljeksistä muutti toiselle tilalle, mutta halusimme pitää Hedvigin, koska se sopeutui hyvin laumaan ja siihen, että vanhempi kukkomme on pomo. Hedvig on helppo automatkustaja ja muutenkin sopeutuvainen ja sosiaalinen kaveri, Väkiparta kuvailee.

Anna-Kaisa Kallio
anna-kaisa.kallio@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme

Luetuimmat