Uutiset

Kia Hoffren jätti hevosalan ja siirtyi kosmetologiksi – sijoittui toiseksi kansainvälisessä kauneudenhoitokisassa

Kia Hoffrenia kehuttiin kisoissa muun muassa hieronnan taitamisesta. Kuva: Sanni Koivuniemi

Huone on koristeltu ruiskaunokeilla, tuoksu on puhdas ja taustalla soi rauhallinen melodia. Heinolalainen kosmetologiopiskelija Kia Hoffren esittelee työpistettään koulutuskeskus Salpauksessa.

Ranskassa asuessaan Hoffren kävi jalkahoidossa kerran kuussa. Peruskoulun jälkeen hän oli kouluttautunut oppisopimuksella hevostenhoitajaksi ja päätynyt ulkomaille työskentelemään ravihevosten parissa. Kuuden Ranskassa vietetyn vuoden aikana heräsi ajatus siitä, voisiko hän tehdä jotain muuta työkseen. Hoffren luki paljon eri koulutusvaihtoehdoista, mutta inspiroitui lopulta kuukausittaisista hemmotteluhetkistään.

– Juttelin alasta oman kosmetologini kanssa ja innostuin niin, että pistin hakupaperit menemään Suomeen, kertoo Hoffren.

Hoffren pääsi kouluun, muutti takaisin Heinolaan ja on nyt käynyt kaksi vuotta kosmetologiopintoja. Hän valmistuu tänä keväänä. Opintoihin kuuluu laaja-alaisesti kauneudenhoitoa: kasvoille, käsille, jaloille ja vartalolle kaikille omansa.

Kosmetologiopiskelijat harjoittelevat käytännön työtä koulun omassa kauneushoitolassa.

– Ensin opiskellaan teoriaa, sitten harjoitellaan kavereilla ja lopulta opettajan hyväksynnällä siirrytään asiakkaisiin.

Kia Hoffren on viime aikoina tehnyt päivittäin asiakaspalvelutyötä. Se on ollut hyvin mieluisaa. Vakioasiakkaitakin on löytynyt.

– Olen tykännyt tästä alasta todella paljon. Parasta on kun saa tehdä käsillä ja kohdata ihmisiä, hän sanoo.

Hopeasija kansainvälisessä kasvohoitosarjassa

Opitut taidot ovat päässeet jo todelliseen testiinkin. Hoffren osallistui helmikuussa Pietarissa järjestettyyn kansainväliseen hius- ja kauneusalan kilpailuun.

– Koulun taitovalmentaja kysyi, ketkä haluaisivat lähteä tällaiseen. Olin heti käsi pystyssä, Hoffren naurahtaa.

Kilpailussa arvioitiin montaa eri yksityiskohtaa. Jokaiselle arvottiin asiakas, jonka iho tuli analysoida. Hoffren on säästänyt kilpailussa täytetyt kaavakkeet, joille oli kirjannut englanniksi pienimmätkin huomiot asiakkaasta. Analyysin perusteella kilpailijat tekivät sopivan kasvohoidon.

– Tuomarointi oli hyvin tarkkaa. Valkoisella liinalla testattiin, oliko iho puhdistettu kunnolla, Hoffren kuvailee.

Hän kilpaili kasvohoitojen sarjassa ja sijoittui toiseksi. Sarjassa oli 36 kilpailijaa 14 eri maasta.

Palkinnoksi toisesta sijasta hän sai diplomin, rutkasti ihonhoitotuotteita ja stipendejä pietarilaisiin kosmetologikoulutuksiin. Vielä hän ei ole stipendejä lunastanut, mutta saattaa tehdä sen myöhemmin. Tärkein palkinto oli aimo annos kokemusta.

Haaveissa oma toiminimi

Aika ajoin mediassa on ollut esillä kauneudenhoidon ja erityisesti ripsituotteiden ongelmat. Hoffren ei ole opiskellut ripsienpidennysten tai rakennekynsien laittamista, eikä niitä ammattikoulussa edes opeteta. Kosmetologisista hoidoista hän ei murehtisi.

– SKY-etuliitteestä tietää, että kosmetologi on kouluttautunut ammattilainen. Kyllä silloin voi olla luottavaisin mielin, hän toteaa.

Valmistumisen jälkeiset kuviot alkavat myös hahmottua. Tarkoituksena on perustaa toiminimi.

– Aikomuksenani on aloittaa kotikäynnit, enkä ainakaan vielä vuokraa tiloja. Olen huomannut, että ihmiset kaipaavat kosmetologin vierailuja kotiinsa, hän kertoo.

Kuka?

Kia Hoffren

29-vuotias kosmetologiopiskelija

Asuu Vierumäellä Heinolassa

Sijoittui toiseksi pietarilaisessa International beauty therapy and aesthetics -kosmetologikisassa

Opiskellut aiemmin hevostenhoitajaksi ja työskennellyt Saksassa ja Ranskassa

Harrastaa edelleen hevosten hoitoa ja lenkkeilyä koiransa kanssa

Sanni Koivuniemi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa IH VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Itä-Hämeen sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Suosittelemme